Cumartesi Pazarı ne zaman yapılacak?

Edirne’de yapısının eskimesinden dolayı yıkılan Cumartesi Pazarı’nın yapımı halen daha devam ediyor. Yaklaşık 5 aydır yapımı devam eden pazaryeri için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan Kasım ayının sonunda 1,5 ay süre vermişti. Peki pazaryeri ne zaman yapılacak?

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2024 14:40

Edirne’de yapısının eskimesinden dolayı yıkılan Cumartesi Pazarı’nda yapım devam ediyor. Edirne Belediye Başkanı Kasım ayının sonlarında Cumartesi Pazarı hakkında açıklamada bulunmuştu.

Gürkan açıklamada şu ifadelere yer vermişti; “Cumartesi Pazarı’nın takriben bir ay içerisinde bitmesini planlıyoruz ama hava şartlarına bağlı olarak azami bir ile bir buçuk ay içinde bitirmeyi planlıyoruz. Ondan sonra da yeni yerine taşıyacağız. Önümüzdeki yaz da ısıtma ve soğutma sistemlerini yapacağız. Ondan sonra da artık kalıcı bir pazar olarak Edirnelilere hizmet edecek.”

Bir buçuk ay sonra bitmesi planlanan Cumartesi Pazarı için sayılı günler kaldı. Ocak ayının ortalarında bitmesi gereken pazaryerinde yetkililerden alınan bilgilere göre inşaatın bitme süresinin kötü hava koşullarından dolayı Şubat ayının sonuna sarkabileceği yönünde.

MERT ERİŞKİN