Cumartesi Pazarı Ne Zaman Olacak?

Edirne’nin 1. Murat Mahallesi’nde Cumartesi ve Çarşamba günü pazar yeri olarak hizmet veren Cumartesi Pazarı’nın geleceği belli oldu. Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, pazar yerinin yeniden ihaleye çıkacağını açıklarken; yaz mevsimi bitmeden işin tamamlanacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2024 13:38
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2024 13:38

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Mayıs ayında gerçekleştirdiği toplantıda verdiği pazar yerini yenileme ve depreme dayanıklı hale getirme kararının ardından yıkılarak yapımına başlanan Cumartesi Pazarı ile ilgili açıklama yaptı.

Cumartesi ve Çarşamba günleri pazar yeri olarak hizmet veren Cumartesi Pazarı’nın pazar yeri yapım işine devam edemeyen firma ile ihaleyi feshettiklerini açıklayan Akın, eksikliklerinin giderilmesi için yeniden ihaleye çıkacaklarını söyledi.

“SÖZLEŞMEYİ FESİH YOLUNA GİTTİK”

Cumartesi Pazarı’nın yapım işine üzüldüğünü belirten Akın; “Bir Edirneli olarak beni en çok üzen konulardan bir tanesi. Kendim de bir vatandaş olarak her Cumartesi günü pazara gitmekten büyük keyif alıyorum. Ama geldiğimiz noktada orada hem vatandaşlarımız, hem de esnafımız çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Biz de buna çok üzülüyoruz. Ancak göreve gelir gelmez müteahhit firma ile görüşmelerimizi gerçekleştirdik ve bir süre verdik. Ama ne yazık ki bu süre içerisinde eksikliklerini tamamlayamadı. Biz de dolayısıyla sözleşmeyi fesih yoluna gittik. Çünkü iş ilerlemiyordu” ifadelerini kullandı.

“YAZ MEVSİMİNİ GEÇİRMEYECEĞİZ”

Akın, vatandaşları ve esnafı mağdur etmek istemediklerini söyleyerek; “Eksik kalan işlerle ilgili yeniden ihaleye çıkacağız ve burayı bir şekilde sonuçlandıracağız. Şu anda ihalenin fesih sürecini tamamladık. Yeniden ihaleye çıkıp burada iyi bir denetimle pazar yerimizi hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Önümüzdeki hafta ihalesi olacak ve yaz mevsimini geçirmeyeceğiz” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ