Çokişler; “Bu Yıl Karpuzda Büyük Bolluk Var”

Edirne’de pazar esnafı olan Ayhan Çokişler, Karaağaç Mahallesi’nde yetiştirdiği karpuzların verimi ve kalitesinin çok iyi olduğunu belirterek; “Bu yıl karpuzlarda büyük bolluk var. Kilosu, her şeyi yerinde” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2024 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2024 13:55

Edirne’de yaz aylarının vazgeçilmezi karpuz vatandaşlar arasında en çok tercih edilen meyveler arasında geliyor. Özellikle yerli karpuz arayan vatandaşlar, pazar tezgahlarında kilosunu 6 TL’den bulabiliyor.

Yerli karpuzun piyasaya çıkmasıyla fiyatların aşağıya indiğini ifade eden pazar esnafı Ayhan Çokişler, “Yerli karpuzların çıkmasıyla beraber piyasadaki fiyatlar düştü. Bizim kazancımız da azaldı ama olsun. Halkımız karpuzu ucuza yiyor” şeklinde konuştu.

“ŞEKERİ OLAN YEMESİN”

Şekeri olan vatandaşlara karpuz satmadığını esprili bir şekilde anlatan Çokişler, “Karpuzlarımızı Karaağaç’ta yetiştiriyoruz. Tatları şeker gibi. Biz şekeri olan yemesin, hasta olabilirler diyoruz” ifadelerine yer verdi.

“15-20 KİLO GELEN KARPUZLARI AÇIK ARTTIRMAYLA SATACAĞIM”

Bazı karpuzları açık arttırmayla satmak istediğine değinen Çokişler, “Ürünlerimize iyi bakım yapmaya çalışıyoruz. Hayvan gübresi atıyoruz. Zamanında ekim yapmak da önemli. Havalar 2 aydan beri çok sıcak gidiyor. Biz bunları Mayıs ayının başında ektik. Ancak Temmuz'un 10’unda olmaya başladılar. Kiloları çok güzel ve de çok ucuz. Vatandaşlar büyük karpuzları taşımakta sıkıntı yaşıyor. Yerli karpuzlarımız 10 kilonun altında gelmiyor. Bazen 15-20 kilo gelen karpuzlarımız var. Onları da açık arttırmayla satmayı düşünüyorum. Bu yıl karpuzlarda büyük bolluk var. Kilosu, tadı, her şeyi yerinde. İnsanlarımız karpuzlarımızı taşımakta da zorluk çekiyorlar. O yüzden de satamıyoruz. Artık insanların ayağına götüreceğiz” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN