Çocuklar Aromatik Bitki Yağlarından Doğal Parfüm Yaptı

Edirne’de çocuklar, 3. Çocuk ve Bilim Festivali kapsamında düzenlenen Parfüm Atölyesi’nde, emekli kimya öğretmeni Hatice Özyıldırım’ın bahçesinde yetiştirdiği aromatik bitki yağları ile kendi parfümlerini yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2024 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2024 15:28

Edirne'de düzenlenen 3. Çocuk ve Bilim Festivali kapsamında, çocuklar keyifli ve öğretici bir deneyim yaşadı. Festivalin en ilgi çekici etkinliklerinden biri olan Parfüm Atölyesi, minik katılımcılara hem eğlenceli, hem de öğretici anlar sundu.

Emekli kimya öğretmeni Hatice Özyıldırım tarafından yönetilen etkinlikte, çocuklar kendi parfümlerini yapma fırsatı buldu. Özyıldırım, bahçesinde özenle yetiştirdiği aromatik bitkilerin yağlarını kullanarak çocuklara doğal parfüm yapmanın inceliklerini anlattı. Lavanta, greyfurt ve nane gibi çeşitli bitkilerin yağlarından faydalanan çocuklar, kendi zevklerine uygun kokuları bir araya getirerek özgün parfümlerini tasarladı.

Etkinlik boyunca çocuklar, bitkilerin nasıl yetiştirildiğini, hangi aşamalardan geçerek yağlarının çıkarıldığını ve bu yağların nasıl karıştırılarak parfüm haline getirildiğini öğrendi.

“AMACIMIZ ÖĞRENCİLERE AROMATİK BİTKİLERİ, YAĞLARI TANITMAK”

Özyıldırım, amacının öğrencilere aromatik bitkileri tanıtmak olduğunu belirterek; “Emekli kimya öğretmeniyim. Aromatik bitkilerle ilgileniyorum, hatta yetiştiriyorum. Şu an burada kullanılan nane ve lavanta yağları bahçemden. Onun dışında karanfil, limon kabuğu, ardıç, tarçın gibi 12 çeşit yağ var. Bunları karıştırarak parfüm yaptırıyoruz.  Amacımız öğrencilere aromatik bitkileri, yağları tanıtmak” diye konuştu.

Hem eğitici, hem de eğlenceli geçen atölye, çocukların kimya ve doğa ile ilgili bilgilerini pekiştirirken, yaratıcılıklarını da geliştirmelerine olanak tanıdı.

HİLAL PEKER