Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü Kapsamında Farkındalık Çalışması

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bu kapsamda çocuğun yüksek yararını gözetmek suretiyle aile odaklı çalışmalarını sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 12:47

Özellikle sokakta çalıştırılan çocukların tespiti amacıyla emniyet güçleri, zabıta ve sosyal çalışma görevlileri ile mobil ekipler oluşturuldu. Bu çocukların sokakta yaşama/çalıştırılma veya dilendirilme nedenleri araştırılmak üzere yapılan incelemeler ve tespitler neticesinde çocuk ve aile için uygun bulunan sosyal hizmet ve yardımlara yönlendirilmesi sağlandı.

Kırklareli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş etkinlik sırasında yaptığı konuşmada “Yarınlara güvenle bakabilmek ve çocuklarımızı sokağa mahkum etmemek adına çocuklardan alışveriş yapılmaması, el açanlara para verilmemesi, sokakta mendil ve su satan çocuklardan alım yapılmamasını, toplumun her kesiminin bu konuda duyarlı olmasını diliyorum” dedi.

Ayrıca Babaeski İlçesinde gerçekleştirilen bu etkinlikte desteklerini esirgemeyen Babaeski Belediye Başkanlığına, Kırklareli Çocuk Hakları Komitesine, Kırklareli Üniversitesi Müzik Kulübüne ve Babaeski Sosyal Hizmet Merkezi personeline teşekkür etti.

HABER MERKEZİ