Ciravoğlu’ndan bağışıklığı zayıf olanlara maske önerisi

Edirne’de son günlerde artan grip hastalıkları ile ilgili konuşan Ecz. Şükrü Ciravoğlu, özellikle bağışıklığı zayıf olan vatandaşlara önerilerde bulundu. Ciravoğlu, özellikle kalabalık mekânlara girenlere maske önerisinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 18:30

Edirne Eczacılar Odası Büyük Kongre Delegesi Ecz. Şükrü Ciravoğlu, kentte son günlerde artan mevsimsel grip hastalıkları ve enfeksiyonlar ile ilgili açıklama yaptı.

Ciravoğlu, grip hastalıklarından korunmanın yollarını Batı Ekspres’e anlatırken; özellikle bağışıklık sistemi, yeterli beslenme ve doğru uyku yöntemine vurgu yaptı. Grip hastalıkları ile ilgili kentteki eczanelere başvuran sayısının da geçen yıllara göre artış gösterdiğini belirten Ciravoğlu, özellikle ateşi olan hastaların mutlaka doktora görünmesi gerektiğini söyledi.

“BAĞIŞIKLIĞI ZAYIF OLANLAR KORUNMALI”

Ciravoğlu, konuyla ilgili Sağlık Bakanlığı’nın da açıklama yaptığını belirterek; “Son zamanlarda mevsimsel grip rahatsızlıkları, viral enfeksiyonlar, bakteriyel enfeksiyonlar çok fazla sayıda var. Burada ağırlık daha çok influenza-A, influenza-B türü grip çeşitleri ile belki de Covid’in son versiyonu var. Bunun da bir grip gibi seyretmesi bekleniyor. Ancak insanların bağışıklık sisteminin güçlü olması lazım. Kronik hastalıkları olanların ve bağışıklığı zayıf olanların korunması gerekiyor. Bunlarda ciddi sonuçlar verebilir” ifadelerini kullandı.

“KALABALIK YERLERE GİRERKEN MASKE TAKILMALI”

Grip hastalarının yayılmasında okulların tatile girmesinin olumlu etki yaratacağını söyleyen Ciravoğlu; “Çünkü çocuklar vasıtasıyla evlere yayılma olanağı çok fazla. Vatandaşın özellikle kalabalık yerlere girerken maske takması gerekiyor. Bu alışkanlıktan vazgeçmemeliyiz. Başımıza kötü bir şeyin gelmesi gerekmiyor. Dolayısıyla koruma önlemlerini almalıyız ve maskeyi bırakmamalıyız. Bağışıklık sistemini de üst seviyede tutmamız gerekiyor. Bunun için illa vitamin veya besin destekleri almamız gerek yok. İnsanların bağışıklık sistemini sadece doğru ve yeterli beslenme, uykusunu doğru uyuma büyük ölçüde korur. Halkımızın bunlara dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

“ATEŞ VARSA MUTLAKA DOKTORA GÖRÜNMELİ”

Ciravoğlu, mevsimsel hastalıklar nedeniyle kentteki hastaneler başvuranların sayısının çok fazla olduğunu belirterek; “Bu durum her sene mevsimsel olarak görülen bir şey ama bu yıl bunun çok daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Bu tür enfeksiyonlar çok fazla sayıda geliyor. Burada solunum yolları bir risktir. Daha büyük problemler yaratmaması için solunum yollarına inmemesi gerekiyor. Dolayısıyla insanlar koruma yöntemlerine dikkat etmeli. Ama toplu ulaşım ya da girip çıktığımız kalabalık yerlerde maalesef bununla karşı karşıyayız. Bu risk her zaman söz konusu. Rahatsızlık ve özellikle ateş varsa hastaların mutlaka doktora görünmeleri gerekiyor” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ