CİNGÖZ; “ULAŞIM ZAMMI YETERLİ DEĞİL”

Edirne Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında, ETUS, taksi ve servis ücretlerine yüzde 40 yapılan zammı değerlendiren EDESOB Başkanı Kemal Cingöz “Zam yeterli değil ama nefes aldırır” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2023 17:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2023 17:44
https://batiekspres.com/

Edirne Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz Edirne Toplu Ulaşım Sistemi (ETUS), taksi ve servis ücretlerine yapılan zammı yetersiz bulduğunu açıkladı. Esnafın kan ağladığını belirtti.

“ARTIŞ ESNAFIN İHTİYACINI KARŞILAMAZ”

Gerçekleşen akaryakıt zammının esnafa bir nebze nefes aldırabileceğine değinen Cingöz “Gerçekleştirilen bu zam yeterli değil ama en azından esnafa nefes aldırır. Daha önce ulaşım hizmetlerine yapılan zammın tarihi Temmuz’da akaryakıt 18 TL, bugün mazot 38 TL yani yüzde yüzü aşkın sadece akaryakıt girdileri fark etmiş. Bunun yanında lastik girdileri, asgari ücrete zam gelince işçi ücretleri, sigorta vb. Artışlar esnafın ihtiyacını karşılamaz ama nefes aldırır. Benim en büyük temennim dış piyasada enerji fiyatları artmaz ve hükümette mazota anormal bir zam yapmaz ki bu bir müddet böyle stabil gider. Yarın mazot 45 TL olduğu zaman bu zammında bir etkisi kalmayacak. Onun için hayırlı olsun diliyorum” dedi. 

“VATANDAŞ YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI”

Gerçekleştirilen zammın vatandaşı olumsuz etkilediğinin farkında olduğunu dile getiren Çingöz şöyle konuştu; “Vatandaşa çok gelebilir. Vatandaş yerden göğe kadar haklıdır. Bu zaten hep böyledir. Verene hep çoktur, alana azdır. Ama esnafın dayanacak gücü yoktur. Belki bu yüzde 40’la akaryakıt fiyatları stabil devam ederse en azından zarar etmeden hayatını sürdürür.”

MERT ERİŞKİN