Ciğerciler Kırkpınar’a Hazır

Edirne’de 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayılı günler kala ciğerciler hazırlıklarını tamamladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, “Esnafımız her dönem olduğu gibi bu 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne net olarak hazırlanmış durumda” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2024 19:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2024 19:23

Edirne’de düzenlenen 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne sayılı günler kala, şehirdeki ciğerciler tüm hazırlıklarını tamamladı. Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Uğurcan İmrak, Edirne’nin festival şehri olduğunu hatırlatarak esnafın her türlü yoğunluğa hazır olduğunu aktardı

HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Uğurcan İmrak, “Edirne festivaller kenti. Esnafımız her dönem olduğu gibi bu 663’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne net olarak hazırlanmış durumda. Bir festival bitiyor, bir festival başlıyor. Şu anda gurbetçi sezonu da girdi ve Edirne’de bir hareketlilik var. Kırkpınar’ın Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri en yoğun zamanları olacak. Edirne esnafı buna hazır ve dört gözle bekliyor. İnşallah renkli ve başarılı bir festival geçiririz” ifadelerine yer verdi.

“FESTİVAL VE GURBATÇİLER YOĞUNLUK OLUŞTURACAKTIR”

İmrak, gurbetçilerin de Edirne’ye gelmesiyle şehirdeki hareketliliğin arttığını belirterek, “Gurbetçiler ve festival için Edirne’ye gelecek olanlar yoğunluk oluşturacaktır. Pazartesi günü itibariyle her türlü yoğunluğa işletme olarak hazırız. Eminim ki diğer ciğerci esnaf arkadaşlarım da aynı şekilde hazırlanmıştır. Biz yoğun iş bekliyoruz. Beklentimiz bu şekilde. Kısmetimizde ne varsa onu göreceğiz” diye konuştu.

CİĞERCİLER ÜNLÜ TAVA CİĞERİNİ TANITMAK İÇİN SABIRSIZLANIYOR

Kırkpınar Yağlı Güreşleri süresince ciğercilerin büyük ilgi göreceğini vurgulayan İmrak, esnafın festival için en iyi şekilde hazırlandığını ve gelen misafirlere Edirne’nin ünlü tava ciğerini sunmak için sabırsızlandığını ifade etti.

MERT ERİŞKİN