CİĞERCİ; “YATIRIM PROGRAMININ YÜZDE 90’I BİTTİ”

Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Ciğerci, ziyarette İl Özel İdaresi’nin yatırım programında yer alan işlerin yüzde 90’ına yakınının bittiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2023 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2023 18:01
https://batiekspres.com/

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Eyyüp Batuhan Ciğerci, Edirne İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Ciğerci, İl Genel Meclisi’nin Ağustos ayı 3’üncü toplantısında İl Özel İdaresi’nin yatırım programı ile ilgili açıklama yaptı.

İl Özel İdaresi’nin yatırım programında yer alan işlerin yüzde 90’ına yakınının bittiğini belirten Ciğerci; “Şu anda yatırım programımızda yer alan işlerin yüzde 90’ına yakını bitmiş durumda. Yol programımız da belirli bir seviyeye geldik. Asfalt devam ediyor, beton bitmek üzere. Tarımsal sulama projelerimizin yüzde 95’i başladı. Sadece 1-2 yerde hasat dönemi bekleniyor. Gelişmeler anlamında bakıldığında büyük bir memnuniyet de var. Bundan dolayı hem Meclisimize, hem de Meclis Üyelerimize teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda da tarımsal sulama projelerine ve kırsal kalkınmayı destekleme projelerine ağırlık vereceğimizi ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAVSA HÜKÜMET KONAĞI’MIZ DEVAM EDİYOR”

Ciğerci, İl Özel İdaresi’nin yatırım programında yer almayan, merkezi idareden yatırımlar için gelen ödenekler ile devam eden projeleri açıklarken; “Havsa Hükümet Konağı’mızın inşaatı devam ediyor. Kapıkule Karakol Komutanlığı’mızın inşaatı devam ediyor. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’mızın inşaatı devam ediyor. 7 tane okulumuz şu an ihale aşamasında. Yatırım programında yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’mızın büyük onarım, tadilatları devam ediyor” dedi.

“KÖYDES PROGRAMLARININ TAMAMINA YAKINI BİTTİ”

Edirne merkez ve ilçelerine bağlı köylerdeki KÖYDES programı ile ilgili de konuşan Ciğerci; “KÖYDES programlarımızda ilçelerimiz, tamamına yakınını bitirmiş durumda. Birkaç ilçemizde kalan birkaç iş var. Onun dışında merkez köylerimizde de KÖYDES programı tamamlanmış durumda. 2023 KÖYDES’ten ayrılan ödenekler de harcanmış durumda. İlaçlama faaliyetlerimiz Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü ve Özel İdare’mizin koordinasyonunda hem sahil bandında, hem merkez, hem de Uzunköprü-Meriç hattında devam ediyor. İçme suyu projelerimizin de neredeyse hepsi başladı. Köy içi şebeke, depo tadilatı veya yeniden depo kurulması noktasında da yatırımlarımız hızlı bir şekilde devam ediyor” sözlerine yer verdi.

“HAVSA’DA SICAK ASFALT PLENTİ KURULACAK”

Ciğerci, Havsa ilçesine sıcak asfalt plenti kurulacağını da açıklayarak; “Eylül ayı içerisinde sıcak asfalt plentimiz Havsa şantiyeye kurulmuş olacak. Eylül ayından itibaren de Kasım ayı sonuna kadar 35-40 kilometre sıcak asfalt Edirne’nin köy yollarına kazandırmayı düşünüyoruz. Şu an kurulum aşamasında plent çalışmaları devam ediyor. Bundan sonra yollarımıza bol bol sıcak asfalt yapmış olacağız. Yollarımızın niteliğini de hep birlikte artırmış olacağız. Bu yıl toplamda 15 kilometre beton yol, 33 kilometre yatırım programında yer alan asfalt olarak yol, bunun yanında 132 bin metrekare kilit parke döşemesi yapıldı. Yollarımızın niteliğini artırmaya yönelik özellikle ocakların kullandığı, ağır tonajlı araçların geçtiği köylerimizin yollarının niteliğini artırma noktasında da yine çalışmalarımız yıl sonuna kadar doğru olacak. Sıcak asfaltla da sezonu iyi bir şekilde kapatıp seneye daha da iyi bir sezonda, belki 100 kilometrenin ötesinde bir sıcak asfalt programı ile köylerimizi buluşturmayı düşünüyoruz” diye konuştu. Ciğerci’nin konuşmasının ardından toplantı, basın mensuplarına kapatıldı.

UĞUR AKAGÜNDÜZ