“Çiftçilik tamamen bitme noktasına gelecek”

CHP Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, yağışların çiftçinin ektiği buğday ve arpa için olumlu bir etki yarattığını, ancak sürekli artan maliyetlerin çiftçileri kara kara düşündürdüğünü ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2023 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2023 15:17

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Havsa İlçe Başkanı Memduh Doğramacıoğlu, çiftçilerin zor durumda olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Son yağışlar, ekilen buğday ve arpa için olumlu bir gelişme sağlıyor. Ancak, maalesef çiftçilerimiz sürekli artan maliyetlerle mücadele ediyor. Gübre, ilaç ve diğer tarım giderleri giderek yükseliyor, bu da çiftçilerimizin kar marjını azaltıyor. Dolayısıyla, yağışlar güzel ancak ekonomik koşullar çiftçilerimizi zorluyor. Çiftçilik bitme noktasına geldi. Tarımda kendi kendine yeten bir ülkeyken artık dışarıdan ülkeye ürün alır hale geldik. Çiftçilerimiz daha fazla desteklenmelidir. Köylerimizdeki gençlerimiz çiftçilik ve hayvancılık yaparak para kazanamadığı için büyük şehirlere göç ediyor. Bunun sonucu olarak yakın gelecekte çiftçilik ve hayvancılık tamamen bitme noktasına gelecek.”

Doğramacıoğlu, çiftçilerin ekonomik sıkıntılarının biran önce çözülmesi ve tarım sektörünün sürdürülebilirliği için hükümetin acil olarak adım atması gerektiğini ifade etti.

ERGİN SÖZER