Çiftçilere çevre dostu proje

Edirne Sanat Okulu Mezunları ve Yetişenler Derneği'nin "Yenilebilir Enerji İle Bilinçli Çiftçi Bilinçli Tarım" Projesi tanıtım toplantısı düzenlendi. Proje kapsamında 100 çiftçiye yenilebilir enerji kaynaklarının gerekliliğini vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2024 16:07
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2024 16:07

Edirne sanat okulu mezunları ve yetişenler derneği, "Yenilebilir Enerji ile Bilinçli Çiftçi Bilinçli Tarım" projesi hakkında Edirne Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Sürdürülebilir bir tarım politikası, özellikle enerji sürdürülebilir kalkınmayla uyumlu olması ve gelecek kuşaklara temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakılmasının güvence altına alınması açısından büyük önem taşıdığı ifade edildi. Bu proje ile çevre dostu, yenilebilir enerji kaynaklarının gerekliliğini vurgulaması, bu doğrultuda Edirne Merkez İlçe, Lalapaşa, Süloğlu ve Havsa İlçelerine bağlı Muhtarlıklar kanalıyla tarım ile uğraşan 100 çiftçiye bilinçlendirme seminerleri verilmesi amaçlandığı belirtildi. Projenin toplam bütçesi 85 bin 100 lira olarak açıklanırken, başlangıç tarihinin 25 Aralık 2023, bitiş tarihinin ise 31 Aralık 2024 olduğu ifade edildi.

ŞENER ŞENTÜRK