CHP’li Özçağdaş Edirnelilere seslendi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, Edirne’de Bedesten esnafını ziyaret etti. Özçağdaş, ziyarette Edirnelilere seslenirken; “Edirne’yi en geç 1-1,5 yıl içerisinde bambaşka bir çehreye içinde görecekler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2024 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2024 18:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş, CHP Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın’ın kentteki ziyaret programına katıldı.

Özçağdaş, tarihi Bedesten çarşısını ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelirken; başta Edirne olmak üzere Trakya bölgesindeki illerde 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri için devam eden çalışmalarla ilgili konuştu.

“BURADA GÜÇLÜ BİR POZİSYONUMUZ VAR”

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’ın, Cumhuriyetçilerin ve Atatürkçülerin kalesi olduğunu söyleyen Özçağdaş; “Bunu referandumda da, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de gördük. CHP olarak burada çok güçlü bir pozisyonumuz var. Yerel seçimler, eksikleri konuşmanın, yenileri tasarlamanın dönemi. Edirne’de Recep Gürkan başkanımız 2 dönem görev aldı. Şimdi yeni, genç, avukat, belediyeciliği de bilen, belediye meclisinden gelen bir arkadaşımız var. Biraz önce sohbet ettik, Filiz Hanım tüm konulara hâkim. Dolayısıyla Edirne’yi tekrar turizmin de gözbebeği haline getirebilecek, kent merkezini daha renklendirecek, üniversite ile etkileşimini artıracak ve burasının marka değerini yükseltecek ‘Marka Kent Edirne’ sloganı ile devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“TRAKYA’NIN DEĞİŞİMİ ALGILADIĞINI GÖRÜYORUM”

Özçağdaş, CHP’de önemli bir adaylık sürecinin yaşadığını söyleyerek; “Filiz Hanım’ın adaylığı sadece CHP için değil; genç kadınlar için de bir rol modeldir. Siyasette kadınların, gençlerin olmasını daha çok önemsiyoruz. CHP’deki değişim süreciyle beraber Türkiye’nin birçok yerinde kadınları, gençleri aday gösterdik. O nedenle Trakya’nın bu değişimi algıladığını görüyorum. Elbette ister milletvekilleri, ister yerel yöneticiler için olsun bir dönem kapandığında çok iyi yaptıkları işler de oluyor, tamamlayamadıkları işler de oluyor. Edirne de, İstanbul da, Kars da böyledir. Bizim burada aldığımız birtakım geri bildirimler var. O geri bildirimler doğrultusunda çok sıkı bir yerel yönetim programı hazırladık. Filiz Hanım, geçen hafta o yerel yönetim programını Edirnelilerle paylaştı. Çok iddialı bir program” dedi.

“TRAKYA’DA YEPYENİ BİR DÖNEMİ BAŞLATACAĞIZ”

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’daki süreci izlediğini belirten Özçağdaş; “Trakya’da yepyeni bir dönemi başlatacağız. CHP olarak çok iddialıyız. Çok güzel bir süreç başlayacak. Halkımızın bize verdiği mesajlar var ve onları da okuyoruz. Bazı konularda performansımızı artırmamızı istiyorlar, onu da görüyoruz. Oralarda da çok iyi programlar hazırladık. Çünkü bizim özellikle büyükşehirlerde elde ettiğimiz çok ciddi bir belediyecilik deneyimimiz var. O belediyecilik deneyimini de Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da uygulamaya başlayacağız. 31 Mart seçimleriyle birlikte CHP geleneksel olarak alamadığı yerleri de alacak.  Örneğin; Bursa, Balıkesir, Kastamonu, Kırıkkale, Giresun gibi geçen dönem kazanılamayan yerleri de kazanıyor olacağız” sözlerine yer verdi.

“TÜRKİYE NÜFUSUNUN YÜZDE 52’SİNİ YÖNETİYORUZ”

Özçağdaş, CHP’li belediyeler arasındaki bilgi transferi çalışmasına da dikkat çekerek; “Filiz Hanım ve diğer belediye başkanlarımız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerle iletişim halindeler. Çünkü biz CHP olarak Türkiye’nin nüfusunun yüzde 52’sini yönetiyoruz. Aslında Türkiye’nin yerel yönetimindeki iktidar partisi biziz. Dolayısıyla edindiğimiz çok iyi deneyimler var. Eskişehir, bizim yarattığımız bir marka kent. Yılmaz Büyükerşen bütün bu sistemin başında olacak ve bütün belediyelerimize bilgi transferini gerçekleştireceğiz. Dünyada en önemli şey bilgidir. Kaynakları bulmak mümkündür ama asıl mesele belediyecilik bilgisinin kullanılmasıdır. İstanbul buraya yakın olması ve bizim ana bayrak gemimiz olması nedeniyle çok önemli bir kaynak. Ekrem başkan ile Filiz başkan hem görüştüler, hem de görüşmeye devam ediyorlar. İstanbul’daki bilgi ve insan gücü kapasitesini burada da kullanıyor olacağız. Sorunlarla ilgili olarak sürekli projeler hazırlıyoruz. Edirneliler için şunu söyleyebilirim; Edirne’yi en geç 1-1,5 yıl içerisinde bambaşka bir çehreye içinde görecekler” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ