CHP’li Kadınlardan Anneler Günü Buluşması

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları anneler günü dolayısıyla kahvaltısı düzenledi. Kahvaltıda konuşan Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Kadınlarımızın bu kadar çoğunlukta olduğu bir alanda benim ilk konuşmam. Muhtemelen Merkez İlçe Başkanımız Yücel Bey ile son konuşmamız olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2024 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2024 13:13

Cumhuriyet halk partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Edirne Belediyesi Meriç Sosyal Tesislerinde anneler günü dolayısıyla kahvaltı düzenledi.

Partili tüm kadınların davetli olduğu kahvaltıda konuşan CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman; “Kadınlarımızın bu kadar çoğunlukta olduğu bir alanda benim ilk konuşmam. Muhtemelen Merkez İlçe Başkanımız Yücel Bey ile son konuşmamız olacak” dedi. Kahraman konuşmasının devamında; “Emeği geçen ilçe, il başkanlarımıza ve tüm kadınlarımıza teşekkür ederim. Kadınlarımızın bu kadar çoğunlukta olduğu bir alanda benim ilk konuşmam. Muhtemelen Merkez İlçe Başkanımız Yücel Bey ile son konuşmamız olacak. Önümüzdeki dönem bu dönem başlayan kadın devrimi devam edecek gibi duruyor. Bundan hiçbir şekilde rahatsızlık duymuyoruz, çok mutluyuz. Çünkü bir yıl içerisinde 3 seçim geçirdik. Kadınlarımızın, gençlerimizin çoğunlukta olduğu her yerde başarı mutlaka geldi. Bunu her seçimde gördük. Yağmur çamur demeden çalışan kadınlarımıza çok şey borçluyuz. Son seçimde genel merkezimiz kadınların ön saflarda yer almasını çok istedi, bunu gördük. Bu dönem Edirne’de ilk defa bir kadın belediye başkanımız oldu. Bundan sonra da kadınlarımız seçimin olduğu her yerde çok olacaklardır” ifadelerine yer verdi.

“ASIL HEDEFİMİZ 2028 YILINDAKİ GENEL SEÇİMLERDİR”

Yoğun katılımın olduğu kahvaltıda konuşan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, asıl hedeflerinin 2028 Genel Seçimleri olduğunu belirterek; “Yol uzun ve zordu ancak birlikte dayanışma içerisinde olunca büyük işleri birlikte başardığımızı gördük. Geldiğimiz noktada hep birlikte oldukça ne kadar güçlendiğimizi görüyoruz. Seçim süresince hiçbir siyasi parti ayrımı gözetmeksizin yol yürüdüysek bundan sonra da ben Edirne’nin kadın belediye başkanı olarak bütün kadınlarımızla birlikte yol yürümek, dayanışma içerisinde olmak istiyorum. Bugüne kadar yaptıklarımız ve bundan sonra yapacaklarımız da kadınlara öncelik tanıyacağız. Sizlerle beraber olmaya devam edeceğiz. Seçim süresince nasıl ki yanımdaydınız bundan sonraki dönemde de benimle birlikte yol yürümenizi istiyorum. Bu güzel bir başlangıç oldu. Asıl hedefimiz 2028 yılındaki genel seçimlerdir. Bu seçimdeki tecrübe ve birlikteliğimizi devam ettirdiğimiz takdirde hem kadınlar olarak bizler daha güçleneceğiz hem de ülkemizde hak ettiğimiz yönetim biçime ulaşacağız. O yüzden bize düşen iş çok, yolumuz daha çok uzun. Ama o kararlılık hepimizde var, bunu görüyorum. Yapamaz dedikleri her şeyi yaparız, gidilemez denilen her yere gireriz, söylenemez denen her şeyi söyleriz. Çünkü cesuruz, kararlıyız. Bu şekilde de devam edeceğiz. Seçimden sonra geçirdiğim en güzel günlerden bir tanesi de bugün oldu. Edirne Belediyesi’nin kapısı her zaman bütün kadınlara açıktır” dedi.

“YEREL SEÇİMLERİNDE EDİRNE’DE KADIN DEVRİMİ YAŞANDI”

2024 yerel seçimlerde Edirne’de kadın devrimi yaşandığını söyleyen CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak; “Ebediyete intikal eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım olmak üzere, iyi ki varlardı diyorum. 2024 yerel seçimlerinde Edirne’de bir kadın devrimi yaşandı. Seçilen kadınlarımız eşit temsiliyet ve eşit koşullarda yarışarak kazandılar. Onlar da erkek adayların yanında yer alarak seçildiler. Çünkü biz kadınlar, kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanıyoruz. Cumhuriyet halk partisi kadına bakış açısıyla cinsiyet eşitliğine inanmış eşit temsiliyeti getirerek bunu da tüm ülkemize ispatlamıştır. Bunun en büyük örneği demokrasi yolundan hiç bir zaman ayrılmayan Edirne’mizdir. Edirne’mizde Belediye Başkanımız Av Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclisi Başkanımız Çiğdem Gegeoğlu ve tam 7 mahallemiz kadın muhtarlarımız tarafından yönetiliyor. Başardık. Bu tablo kadınların emeği, kadınların gücü ve kadınların inanışıdır. Karar mekanizmalarında kadınların olması yüreğiyle yönetilecek ve kadınların duygu, demek o şehir kadınların gözüyle, kadınların Edirne’de sorunları çözmede güç verecektir” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Edirne’nin ilk kadın İl Genel Başkanı olan Çiğdem Gegeoğlu ve Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı seçilen Filiz Gencan Akın’a CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak tarafından hediye takdim edildi.

ŞENER ŞENTÜRK