CHP’li Aygun’dan “Temiz Hava” Çağrısı

CHP Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ’daki hava kirliliğini dile getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2024 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2024 12:12

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Aygun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı kürsü konuşmalarının ardından yaptığı basın açıklamasıyla Tekirdağ’ın hava sorununu gündeme getirmeyi sürdürüyor. Aygun, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Kurum’a sesleniyorum: Tekirdağ'ı cezalandırıyor musunuz? Neden kirli hava ve ağır koku var? Sebebini bulun ve çözün sorunu” dedi.

Aygun, konuyu daha önce defalarca TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdiğini anımsatarak, “Ergene Nehri zehir akıyor. Bu da yetmedi, Çorlu'da, Ergene'de ve Çerkezköy'de vatandaşlarımız artık pencere açamaz hâle geldi ve havada keskin ve ağır bir pis koku var ama bir türlü bunun sebebini bulamıyorlar” eleştirisini getirdi.

“ÇÖZÜM İÇİN ÇABA YOK”

Aygun, Bakanlığın kafasını kuma gömdüğü eleştirisini yaparak, sorunun çözümsüz bırakılmasına tepki gösterdi. Çözüm için hiçbir çaba sarf edilmediğini kaydeden Aygun şöyle devam etti:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum'a, Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'ya sesleniyorum: Hem nehirleri temizleyin hem de havayı temizleyin. Bırakın saraylarda oturmayı, çıkın, gelin Tekirdağ'a, hep beraber vatandaşlarımızın sesine ses olun, oradaki insanların yaşam kalitesi yükseltin.”

Tekirdağ’da kanserden ölümlerin arttığına işaret eden Aygun, “Birileri kulaklarını tıkamış, hâlâ daha hiçbir şey yokmuş gibi sefa sürerken Tekirdağlı hemşerilerim yüksek vergi veriyor ama hizmette karşılığını alamıyor” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ