CHP, Edirne Kadın Kolları Başkanını Seçiyor

CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları Kongresi, Edirne Merkez İlçe Toplantı Salonu’nda yapıldı. Başkanlık için iki aday yarışıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 16:09

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Olağan Kongresi Merkez İlçe Toplantı Salonu’nda bugün başladı. İki adaylı kongrede başkanlık için, önceki dönem Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Burcu Birgül Çolak’ın mavi listesiyle, İrem Taşkın’ın beyaz listesi yarışıyor.

Bugün Divan Başkanı, Divan Başkan Yardımcısı ve Divan Üyesi seçimiyle başlayan CHP Edirne Merkez İlçe Kadın Kolları kongresi, saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasıyla devam etti. Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’nın gönderdiği mesaj, Divan Başkanı Çiğdem Gegeoğlu tarafından okundu. Mesajın okunması ardından Burcu Birgül Çolak, başkanlık yaptığı döneme ait çalışma raporunu okudu ve söz almak isteyen üyelere söz verildi.

GEGEOĞLU’NDAN PARTİSİNE ÖZELEŞTİRİ

Üyelerin ardından konuşan Divan Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, son dört yılda CHP Kadın Kolları’na 220 bin kadın üye yapıldığını söyleyerek; “220 bin üye, adalet ve kalkınma partisi hariç diğer siyasi partilerin toplam üye sayısından daha fazla. Bugün partimizdeki temsil oranımız yüzde 37’dir. Edirne’de bir tarih yazdık ama tüm Türkiye’de de kadın örgütlenme konusunda tarih yazdık. Sizlerin çok emeği var. Belki partiye çok aktif gelemiyor olabilirsiniz ama ben biliyorum ki hepimiz aynı yürekle, aynı cesaretle, kendi sokağımızda, mahallemizde, apartmanımızda örgütleniyoruz. Bazen özeleştiri de yapalım. Kimimiz özel sebeplerimizden, kimimiz belki şahıslara olan kırgınlıklarımızdan maalesef bu partiden elini ayağını çekenler oldu. Geçen gün, ilçe başkanımızla bir yere girmekle ilgili bir mesaj attık. Aşağıda sadece ilçe başkanımızla ikimiz idik ve uzun süre de bekledik. Şimdi siz suyun öteki yakasındasınız. Elbette ki başkanların sorumluluğundadır bu işleri toparlamak ama bazen biz de sebebi nedir bilmiyorum ama kişilere olan kızgınlığımızı, kişilere olan tavırlarımızı partimize ödetiyoruz. Lütfen sizlerden rica ediyorum bu özeleştirileri daha fazla yapalım, bu salonları daha fazla dolduralım. Bir kabahat bir eksiklik varsa asla tek taraflı olamaz, olması da mümkün değil” dedi.

Gegeoğlu’nun ardından başkan adayları kendilerini ve yönetimlerini tanıtan birer konuşma yaptılar. Başkan adaylarının konuşması sonrası salona gelen Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, her iki başkan adayına da başarılar dileyerek ilk oyu kullandı. Devam eden oy kullanma işleminin bugün saat 17.00’de sona ereceği ve oy sayım işleminin ardından kazananın açıklanacağı belirtildi.

ŞENER ŞENTÜRK