CHP’de önseçim heyecanı

CHP’de Kırklareli genelinde önseçim heyecanı devam ediyor. Dün 4 parti örgütünde düzenlenen önseçimle belediye başkan adayları belirlenirken; bugün 7 parti örgütünde önseçim başladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.01.2024 13:16
Haber Güncellenme Tarihi: 07.01.2024 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi Kırklareli’nde önseçim kararı almasının ardından dün Pınarhisar ilçesinde, Pehlivanköy ilçesinde, Çakıllı beldesinde ve İnece beldesindeki ilçe ve belde örgütleri tarafından seçimler gerçekleştirildi.

2 ilçe ve 2 belde örgütünden düzenlenen önseçimler ile belediye başkan adayları belli olurken; bugün önseçimler toplam 7 parti örgütünde devam ediyor. Önseçim yapılması planlanan Demirköy ilçesinde ise 1 aday adayı, son dakika gelişmesi ile belediye başkan adayı oldu.

PINARHİSAR “ÖZER” DEDİ

CHP Pınarhisar İlçe Örgütü’nün düzenlediği önseçimde Pınarhisar Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan Alper Özer ve İsmail Hakkı Kurt yarışırken; seçimde 450 parti üyesi oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından yapılan oy sayımına göre Alper Özer, 261 oy olarak CHP Pınarhisar Belediye Başkan adayı oldu. İsmail Hakkı Kurt ise 181 oy aldı.

PEHLİVANKÖY’DE ÜRKMEZ ADAY OLDU

CHP Pehlivanköy İlçe Örgütü’nün düzenlediği önseçimde ise aday adayları Coşkun Ürkmez, Abdurrahman Altuğ ve Hasan Hüseyin Güleryüz yarıştı. Seçimin sonucunda 75 üyenin oyunu alan Coşkun Ürkmez, CHP Pehlivanköy Belediye Başkan adayı oldu. Seçimde Abdurrahman Altuğ 56 oy, Hasan Hüseyin Güleryüz ise 4 oy aldı.

KARABULUT VE VARDAR ÖNSEÇİMİ KAZANDI

CHP Çakıllı Belde Örgütü’nün düzenlediği önseçimde de aday adayları Gökhan Karabulut ve Selahattin Pamuk yarıştı. Karabulut, seçimin sonucunda aldığı 71 oy ile CHP Çakıllı Belediye Başkan adayı oldu. CHP İnece Belde Örgütü’nün ise düzenlediği önseçimde İnece Belediye Başkanı Şahabettin Vardar ile Tarık Önal yarıştı. Vardar, üyelerden aldığı 45 oy ile yeniden CHP İnece Belediye Başkan adayı oldu.

DEMİRKÖY’DE 3 ADAY ADAYINDAN 2’Sİ ÇEKİLDİ

Demirköy ilçesinde ise CHP’den Belediye Başkanlığı’na aday adaylığını açıklayan 2 ismin aday adaylığından çekilmesi üzerine daha önce CHP Demirköy İlçe Başkanı görevinde de bulunan Mehmet Şenay, CHP Demirköy Belediye Başkan adayı oldu.

CHP’NİN KIRKLARELİ’NDEKİ 7 ÖRGÜTÜ BUGÜN ÖNSEÇİMDE

CHP’de önseçimler bugün Kırklareli merkez ilçe, Babaeski ilçesi, Kofçaz ilçesi, Büyükmandıra beldesi, Alpullu beldesi, Kaynarca beldesi ve Kıyıköy beldesinde gerçekleştirilecek seçimlerle devam ediyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ