CHP’de Alper adaylıktan istifa etti

CHP Edirne Belediye Meclisi Üyeliği adayı Celal Alper, adaylıktan istifa etti. Alper, adaylık listesinde kendisine sorulmadan adının yer aldığını belirterek; “Bu ekibin içinde olmak istemiyorum. Ben hangi sırada olursam olmayım yine istifa ederdim” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2024 17:58
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2024 17:58

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Belediye Meclisi Üyeliği adayı Celal Alper, adaylıktan istifa ettiğini açıkladı.

Alper, Belediye Meclis Üyeliği adaylığından istifa etme nedenini Batı Ekspres’e anlattı. CHP’nin 28 adaylık listesinde 22’nci sıradan aday gösterilen Alper, istifa etmesinin nedeninin sıra değil, kendisine haber vermeden listeye yazılması olduğunu söyledi. Adaylık istifasını dün sabah saatlerinde vermesine rağmen akşam saatlerinde açıklanan resmi listede adını gördüğünü belirten Alper, bugün ise ilçe seçim kuruluna giderek istifa dilekçesini teslim ettiğini açıkladı.

“BANA SORULMADAN LİSTEYE ADIM YAZILMIŞ”

CHP Edirne Belediye Meclisi Üyeliği adaylarının bulunduğu listeye adının kendisine sorulmadan yazıldığını söyleyen Alper; “En azından nezaketen aranarak, ‘Sizi de listeye almak istiyoruz’ denmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN DE İLÇE SEÇİM KURULUNA İSTİFA DİLEKÇEMİ VERDİM”

Dün saat 10.45 sıralarında CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü’ne gittiğini söyleyen Alper; “Bilgim olmadan aday yapıldığımı ve listeden çıkarılmak istediğimi söyledim. Meclis Üyeliği adaylığından istifamı vermemi söylediler. Dilekçemi hazırlayıp verdim. O sırada listede 20’nci sıradaydım. Listenin genel merkezden geldiğini söylediler. Akşama doğru teslim edilen listeye baktığımda 20’nci sıradan 22’ye düşmüştüm. Listede değişiklik olmuş. Ben zaten istifa etmiştim, neden çıkarmıyorsunuz? Merkez İlçe Başkanını aradım, istifa dilekçemi vermeme rağmen listeden çıkarılmama sebebini sordum. Listelerin genel merkezden geldiğini, istifamı ilçe seçim kuruluna bildirmem gerektiğini söyledi. Bugün de ilçe seçim kuruluna giderek istifamı bildirdim” dedi.

“ETİK OLARAK BANA HABER VERİLMELİYDİ”

CHP’nin Edirne adaylarının belirlenmesi sürecine de dikkat çeken Alper; “Biz, Taban Hareketi olarak belirli bir çalışma yürüttük. Birlikte girersek Edirne için bir katkımız olur ama birlikte olur. Ben tek başıma, arkadaşlarımı bırakıp mecliste pek bir şey yapabileceğimi düşünmüyorum. Edirne’de anket yapıldı. Bizim çıkış noktamız anketlerdi. Yapılan anketler açıklanmadı. Biz sahada çok dolaştık. Anketlerde de önde olduğumuzu tahmin ediyorduk. Ama anketler bırakılıp ön seçim kararı alınınca hakem de, saha da değişti ve burada yapılacak fazla bir şey kalmadı. Bunların üzerine de haber vermeden aday gösterilmem tam tuz biber oldu. Bu olmamalıydı. Etik olarak bana haber verilip, çalışma isteğim sorulmalıydı” sözlerine yer verdi.

“HANGİ SIRADA OLURSAM OLAYIM İSTİFA EDERDİM”

Alper, sorunun listedeki sırası olmadığını yinelerken; “Ben sıramdan dolayı değil, bu ekibin içinde olmak istemiyorum. Ben hangi sırada olursam olmayım yine istifa ederdim. Kendi ekibim değil. Ayrıca haber vermeden de yazıldığım için istifa ettim” dedi.

İYİ PARTİ’DE DE ADAYLAR İSTİFA ETTİ

İYİ Parti Edirne Belediye Meclis Üyeliği adayları Ahmet Ercan Tunçyürek ve Tufan İrçel, hem adaylıktan, hem de parti üyeliklerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

UĞUR AKAGÜNDÜZ