Ceketini çıkarıp kollarını sıvadı; CHP’lilere seslendi

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, yerel seçimlerde AK Parti ile yarıştıklarını belirterek CHP’lilere seslendi. Ceketini çıkarıp gömleğinin kollarını sıvayan Sedefçi; “Gelin beraber olalım, beraber olmak zorundayız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2024 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2024 17:42

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi açıklamalarına devam ediyor.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin ve İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın’ın da katıldığı toplantıda konuşan Sedefçi, kentteki çeşitli anket firmaları ve siyasi partiler tarafından açıklanan anket sonuçlarına tepki gösterdi. Sedefçi, toplantıda mal beyanını da açıklarken; tüm adaylara mal beyanlarını açıklamaları için çağrı yaptı. Daha önce adaylara televizyona çıkma çağrısı yapan Sedefçi, çağrısını yinelerken; ceketini çıkararak kollarını sıvadı ve Edirnelilere seslendi.

“ÖZEL SİPARİŞLE ANKET YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Edirne’de son günlerde anket furyasının dolaştığını söyleyen Sedefçi; “Parti ismi vermeyeceğim; bazı partiler anket yapıldığını iddia ederek oy oranlarıyla oynamaya çalışıyorlar. Edirne'de yapılan tek gerçek anket var. Bu da 8 Mart'ta ORC firmasının yaptığı anket sonucudur. Bu ankette de yüzde 30 AK Parti, yüzde 28 biz görünüyoruz. Yüzde 23,5 de CHP'nin göründüğünü hepimiz biliyoruz. Onun için de anket yapılmadığını gayet iyi biliyorum. Yapılanlar, 'gezici' anket firmaları adı altında hiçbir logosu olmayan, birilerinin kendi menfaatleri için, halkı yönlendirmek için kullandığı anketlerdir. Enteresan bir şey var; duyum aldığıma göre Metropol şu anda Edirne’de anket yapıyor. Ankette de adayları sormuyorlar, partileri soruyorlar. Anketlerde adaylar öne çıkarlar. Metropol'ün ben özel siparişle anket yaptığını düşünüyorum. Anketleri özel yaptığı için de adayları sormayarak anket yapmaya çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

“ADAYLARIN MAL BEYANLARINI AÇIKLAMALARINI BEKLİYORUM”

Sedefçi, adayların mal beyanı vermesi gerektiğini hatırlatırken; “Ben bugün mal beyanımı açıklamak için sizi davet ettim. Benim, Meriç kenarında bin 40 metrekare tarlam var. İçerisinde 80 metrekare bir evim var. Bir de 15 yaşında bir minibüsüm var. Onun dışında Allah'a şükür hiçbir mal varlığım yok. Edirne bunu öğrenmiş olsun. 20 sene belediye başkanlığı yaptık. Onurumuzla, şerefimizle yaptık. Edindiğimiz mallar belli. Bunları halka sunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bütün adayların da açıklamasını bekliyorum. Sonuçta ben aday kardeşlerimize de açık oturum yapmayı teklif etmiştim. Çıkalım televizyona, herkes projelerini anlatsın, beraber tartışalım demiştim. Adaylardan hiçbir yanıt gelmedi. Bunu tekrarlıyorum; aday kız kardeşlerim beraber çıkalım televizyona, halkın karşısına geçelim, tüm projelerimizi halka anlatarak bu konuda halktan destek isteyelim. Buradan kendilerine kibarca hodri meydan diyorum” dedi.

“ŞU AN YARIŞAN 2 PARTİ VAR; İYİ PARTİ VE AK PARTİ”

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin bitmesine kısa bir süreç kaldığına dikkat çeken Sedefçi; “10 günde Edirne halkı karar verecek. Benim halkımdan bir dileğim var; bu Cumhuriyet kentinde Edirneli seçmenlerimizin sandığa gitmesi gerekiyor. Şu an yarışan 2 parti var; birisi İYİ Parti, diğeri AK Parti. Kafa kafaya yarıştığımızı varsayıyoruz. Sandığa gitmemekle AK Parti'nin ekmeğine yağ sürerler. Cumhuriyetçiler, Mustafa Kemal sevdalıları; bunun için sandığa gidip Cumhuriyet şehrine sahip çıkmak zorundayız. Parti aşkının değil; Edirne aşkının öne çıkması gereken bir süreçten geçiyoruz. Bunu hep birlikte yapmak, kentimize sahip çıkmak zorundayız” sözlerine yer verdi.

“CHP’LİLERE SESLENİYORUM; GELİN BİRLİK OLALIM

Sedefçi, konuşması sırasında ceketini çıkararak gömleğinin kollarını sıvarken; “Ben en son ceketimi çıkartıyorum, kollarımı sıvıyorum, bu kentte yaşayan Atatürkçü, Cumhuriyetçi, laik tüm insanlara, tüm Cumhuriyet Halk Partililere sesleniyorum; gelin beraber olalım, beraber olmak zorundayız. Cumhuriyet kentine, bu çağdaş kente, Mustafa Kemal'in emanetine sahip çıkmak zorundayız. Yeter ki Edirne'de AK Parti'nin bayrağı dalgalanmasın, Cumhuriyetin bayrağı dalgalanmaya devam etsin istiyorum. Tüm dostlarıma, tüm Cumhuriyetçilere, tüm Kemalistlere, tüm laiklere, tüm çağdaşlara selam olsun” dedi.

“BU ŞEHİRDE CUMHURİYETİN BAYRAĞI DALGALANACAK”

İYİ Parti Edirne Belediye Başkan adayı olarak seçimi kazanacağına inandığını söyleyen Sedefçi; “Çünkü sürekli sahadayız. En iyi anketler sahada yapılır. Dün Saraçlar'daki seçim büromuza gittim. Orada bir saat oturdum, en azından bin kişinin elini sıktım. Yoldan geçenlerin beni görüp de, vatandaşın gelmesiyle oldu. Ben kimseye gitmedim, onlar bana geldiler. Halkın sevgisi, saygısı, desteği olmasa oradan geçerken ‘Merhaba’ deyip selam verip geçersin ama insanların gelmesi, bize sarılması, ‘Hamdi başkanım, Hamdi baba’ demesi benim için çok önemli bir olay. Kooperatif bölgesinde esnaf gezileri yaptım, akşam Çavuşbey'de, Papazoğlu'nda miting gibi toplantılar yaptık. Edirne kararını vermiş. Edirne, İYİ Parti'yi iktidara getirecek. İYİ Parti'nin bayrağını Edirne'de dalgalandıracağız. İYİ Parti'nin bayrağı demek, Cumhuriyetin bayrağı demektir. Bu şehirde Cumhuriyetin bayrağı dalgalanacak. Ben de tüm Edirne halkı adına, Cumhuriyet Halk Partili kardeşlerim ve dostlarımla kol kola girmemiz sonucunda, bunu tüm Edirne halkına partiler üstü bir anlayışla daha önce yaptığımız gibi tüm insanları kucaklayarak, AK Partilisini de, MHP'lisini de, CHP'li ve İYİ Partilisini de kucaklayarak hizmet vereceğiz. O konuda asla taviz ve geri dönüş yok. Bu Cumhuriyet kentine sahip çıkmak boynumuzun borcu. Bunu hep beraber yapacağız” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ