Çeker; “Yüksek Fiyatlı Daireler Ev Sahiplerinin Elinde Kaldı”

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Edirne’de uygun fiyatlı evlerin tükendiğini belirterek; “Yüksek fiyatlı daireler ev sahiplerinin ellerinde kaldı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2024 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2024 14:49

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, öğrencilerin büyük çoğunluğunun yurt ve pansiyonlara yerleştiğini, ancak ev kiralamak isteyenlerin uygun fiyatlı daireleri kısa sürede tuttuğunu söyledi.

Yüksek fiyatlı dairelerin ileriki tarihlerde düşebileceğine değinen Çeker, “Talep azaldığı zaman yüksek fiyatlı evlerin fiyatlarının da düşeceğini tahmin ediyorum” şeklinde konuştu.

“EDİRNE’NİN ÖĞRENCİ POTANSİYELİ OLDUKÇA YÜKSEK”

Çeker, “Edirne’miz, üniversite açısından önemli şehirlerimizden bir tanesi. Diğer şehirlerimize de baktığımızda Edirne’nin öğrenci potansiyeli oldukça yüksek. Artık yarın itibariyle üniversitelerde eğitim başlıyor. Bu esnada öğrenciler yurtlara, özel pansiyonlara yerleşti. Tek başına yaşamak isteyen veya arkadaşıyla kalmak isteyen öğrenciler de evlerini tuttular. Şu anda kiralık daireler neredeyse bitti. Baktığınızda kiralık yazıları görebilirsiniz ama onlar neden kaldı? Çok yüksek fiyatlar istedikleri için kaldı. Ortalaması daha düşük olan, gerçekten evin ederi neyse olanlar tutuldu. Hemen hemen herkes yerleşti. Şu anda düşük fiyatlı evlerin hepsi tutuldu, yüksek fiyatlı daireler ev sahiplerinin ellerinde kaldı. Talep azaldığı zaman yüksek fiyatlı evlerin fiyatlarının da düşeceğini tahmin ediyorum” ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN