ÇEKER; “EV SAHİPLERİ KİRACIDA AYRIM YAPAMAZ”

-Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, kentte ev arayan öğrencilere olumsuz yanıt veren ev sahiplerini uyardı. Çeker, ev sahiplerinin ayrım yapma hakkı olmadığını söyleyerek; “Ev sahipleri öğrenciye, bekâra, memura diye ayrım yapamaz. Kanunda böyle bir şey yok” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 10:49
https://batiekspres.com/

Üniversitelerin açılmasına az bir süre kala Edirne’de öğrencilerin ev arama telaşı da başlıyor. Fakat bazı öğrenciler, ‘Öğrenciye ev vermem’ yanıtıyla karşılaşabiliyor. Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, ev bulma telaşında olumsuz yanıtlarla karşı karşıya kalan öğrencilere dikkat çekerek, ev sahiplerine uyarılarda bulundu.

Ev sahiplerinin ayrım yapmaya hakkı olmadığını belirten Çeker; “Ev sahipleri öğrenciye, bekâra, memura diye ayrım yapamaz. Kanunda böyle bir şey yok. Bekâra ev vermeyenler, ‘Ben öğrenciye ev vermem’ diyenler var. Ev sahiplerinin bu tür ayrımları yapma hakkı yok” ifadelerini kullandı.

“YANLIŞ BULUYORUM”

Yapılan ayrımı yanlış bulduğunu söyleyen Çeker; “Aile apartmanlarında baskı oluyor. ‘Bekâra ev verme, öğrenciye ev verme, biz aile apartmanıyız’ gibi söylemler olduğu zaman, bazı ev sahipleri bu ayrımı yapıyor. Bazıları ise, ‘Evime zarar gelmesin, evim kötü kullanılmasın’ diyerek gençlere vermek istemiyorlar. Ben bu tavrı yanlış buluyorum. Artık üniversiteler açılacak ve öğrenciler Edirne’ye gelecek. Ev aramaya başlayacaklar. Bu ayrımlar olursa öğrenciler sıkıntı çekebilirler. Bunlar yanlış şeyler. Hiçbir şekilde ayrım yapılmamalı. Kiracıya bakarsın, evi vermek istemiyorsan vermezsin. Yüzüne direkt olarak, ‘Sen öğrencisin, ben öğrenciye ev vermiyorum’ diyemezsin. ‘Sen bekârsın, ben bekâra ev vermiyorum’ da diyemezsin. ‘Ben evimi kiraya vermiyorum’ dersin. Bu ayrımı çok yanlış buluyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN