ÇEKER’DEN ÖĞRENCİYİ ÜZECEK AÇIKLAMA

-Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Edirne’de kiralık daire arayan özellikle üniversite öğrencileri için üzücü bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2023 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2023 15:02
https://batiekspres.com/

Edirne Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Serhat Çeker, Edirne’ye üniversite okumak için gelecek öğrencilere, üzücü haber verdi. Çeker, kentteki yurtların kapasitesinin yetersiz kaldığını söylerken; kiralık idarelerin ise bulunamadığını açıkladı.

Edirne’de kiralık dairelerin neredeyse tamamının dolduğunu belirten Çeker “Edirne öğrenci şehri olduğundan dolayı öğrencilerimiz bayağı yoğunluktadır. Edirne’de yurtlarımız ise yetersiz durumdadır. Fazla yurt kapasitemiz yok. Herkes belirli özel apartmanlar veya ortaklaşa birkaç arkadaş birleşerek daire tutmaya çalışıyor. Edirne’de kiralık dairelerimiz kalmadı. Şu anda öğrencilerimize kiralayabileceğimiz daireler mevcut değil ve piyasa çok büyük sıkıntı içerisinde” ifadelerine yer verdi.

“APARTMANLARIN ÇOĞU ÖĞRENCİ APARTMANI DEĞİL”

Çeker, Edirne’deki memur yoğunluğuna da dikkat çekerek; “Apartmanların çoğu öğrenci apartmanı değil. Edirne’miz memur şehri olduğu için memurlar da var. Önceden askeriyenin lojmanları vardı; şimdi onlar da yok. Sınır bölgesi olduğumuz için şu anda mevcutta bulunan 3 sınır kapımız var. Oralarda çalışan memurlarımız oluyor. Onları da öğrenci gibi düşünebiliriz. Onlarda 1+1 evleri tercih ediyor. Öyle olduğu zaman ev bulmakta zorluk yaşanabiliyor” dedi.

“MAL SAHİBİ MEMUR TERCİH EDİYOR”

Mal sahiplerinin kiralık daire tutarken memur tercih ettiğini söyleyen Çeker; “Mal sahiplerinin tercihleri memurlara yönelik oluyor. Memurlara yönelik olunca da ne oluyor? Öğrenciler açıkta kalıyor. Sıkıntı oldukça büyük vaziyette” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN