ÇEDES’e SOL tepkisi

SOL Parti Edirne İl Sözcüsü Nazım Türkoğlu, ÇEDES projesi ile eğitim sisteminin tümüyle tarikatların gerici zihniyetine teslim edildiğini belirterek; “Laik ve demokratik bir ülke için 11 Haziran Salı günü okula gitmiyor, boykot ediyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2024 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2024 11:57

SOL Parti Edirne İl Sözcüsü Nazım Türkoğlu, ÇEDES projesi ile Cumhuriyet dönemi ve kazanımlarının müfredattan çıkartarak siyasal İslamcı rejim için zemin hazırlandığını söyledi. Çocukları, tarikat zihniyetine teslim etmeyeceklerini belirten Türkoğlu, bu itirazı ülkenin dört bir yanında yükseltmek için 11 Haziran Salı günü okula gitmeyerek halkı boykota davet etti.

“BİRLEŞEREK MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Vatandaşları birleşerek mücadele etmeye çağıran Türkoğlu; “ÇEDES projesi ile okulları tarikatlara açtılar. Müfredat değişikliği ile eğitim. Cumhuriyet dönemi ve kazanımlarını müfredattan çıkartarak siyasal İslamcı rejim için kuruluş tarihi yazılıyor. Edebiyatı kültürü, aklı ve bilimi yok sayarak oluşturulan bu Orta Çağ kalıntısı karanlık düşüncelerle örülü müfredatı reddediyoruz. Çocukları, yarınlarımızı tarikatlara ve tarikat zihniyetine teslim etmeyeceğiz. Bunun için birleşerek mücadele etmeye çağırıyoruz. Bu tarikat müfredatı derhal geri çekilmelidir! Bu itirazı ülkenin dört bir yanında yükseltmek için 11 Haziran Salı günü okula gitmiyor, boykot ediyoruz. Laik ve demokratik bir ülke için; aydınlık yarınlar için eğitim emekçileri, öğrenciler ve aileler el ele verip direnmenin zamanıdır! Birleşerek mücadele edersek kazanabiliriz; başka bir yol yok. Boykota ve mücadeleye katıl, dayanışma ve direnişi birlikte örgütleyelim” diye konuştu.

HABER MERKEZİ