Çavuşbey’in Gururu Akgül’e Muhtarlardan Destek

Edirne Mahalle Muhtarları Derneği Üyeleri, Çavuşbey Mahallesi’nden üniversite kazanan Akgül Yıldız’a hediye ve çiçek götürerek tebrik ettiler. Çavuşbey Mahalle Muhtarı Serkan Kuş, Yıldız ile büyük gurur duyduğunu belirterek; “Kızlarımız erken evlenmesin, okusunlar” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 15:21

Edirne’nin dezavantajlı mahallelerinden Çavuşbey mahallesinden Akgül Yıldız isimli öğrenci, Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünü kazandı.

Yıldız’ın 4 yıllık bir fakülte kazanması mahallede büyük sevinç yarattı. Mahallede 4 yıllık bir bölüm kazanan tek öğrenci olan Yıldız’ı, Edirne Mahalle Muhtarları Derneği Üyesi muhtarlar da çiçek ve hediye vererek tebrik ettiler.

“OKUYAMAMAK İÇİMDE KANAYAN YARA”

Basın mensuplarına açıklama yapan Çavuşbey Mahalle Muhtarı Serkan Kuş, kendisinin okuyamadığını, okuyamamanın çocukluğundan beri içinde kanayan bir yara olduğunu belirterek, “Kızlarımız erken yaşta evlenmesinler, okusunlar. Vatana millete hayırlı evlatlar olsunlar. Ben okuyamadım ve okuyamamak çocukluğumdan beri içimde kanayan yara” dedi.

“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ DA POLİS, HAKİM OLSUN”

Mahalle olarak Akgül Yıldız ile gurur duyduklarını söyleyen Muhtar Kuş; “Mahallemde böyle bir kız çocuğumuzun dört yıllık üniversite kazanması bize çok şey ifade ediyor aslında. Bizim roman çocuklarının çok fazla okuması gündemde değil. Çocuklarımız çok fazla okumuyor. Ben de okumak isteyip de okuyamadığım için çocukluğumdan bu yana kanayan bir yaram vardır benim. Ben de bunu kendime şiar edindim. Çocuklarımızın okula gidebilmesi için devamsızlıklarının bitmesi için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim. Çünkü çocuklarımızın erken yaşta evlenmesini istemiyorum. Gençlerimizin daha çok bilinçli, evlendikten sonra bilinçli aile babası ya da aile annesinin olabilmesi adına çocuklarımızın okuyup, kültürünün gelişmesi, vatana, millete hayırlı evlat olabilmesi adına, sağlıklı bir yaşam kurabilmesi adına, anneliğini, babalarını, evlatlarını güzel edebilmesi adına, kültürünün, genel kültürünün gelişmesi adına okumasını ben çok istiyorum. Akgül Yıldız kızımızın da kazanması benim dönemimde denk geldiği için ekstra gururlandım. Dolayısıyla kızımız dershane desteği almadan, evde kendi gayretiyle çalışıp üniversiteyi dört yıllık kazanması bizi ekstra memnun etti. Bizim çocuklarımızın devlet desteğine de ihtiyacı var. Sağ olsun devletimiz de gerekli destekleri veriyor. Benim söylemek istediğim Roman çocuklarına özellikle sesleniyorum. Benim mahallem olması şart değil. Bizim çocuklarımız da bir polis olsun, hakim olsun, doktor olsun, savcı olsun. Yani bir şeyler olsun, vatana, millete hayırlı evlat olsunlar. Çavuşbey Mahallesi Muhtarı olarak tüm muhtarlarımızın desteğine teşekkür ederim. Hepsi bize katıldılar. Desteklerini ilettiler. Çok sağ olsunlar. Çocuklarımızın okuyabilmesi için burs olur, dershane desteği olur, ne olursa devletimizin kapısını aşındıracağım. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımıza da sesleniyorum. Gerekli yardımı yapıyorlar. Çocuklarımız okumak istesinler. Ben abileri, büyükleri olarak yanlarındayım. Her türlü desteği vermeye de gayreti göstermeye de hazırım. Çocuklarımız okusun, genç yaşta evlenmesinler” diye konuştu.

“DERSHANEYE GİTMEDİM, ÖZEL DERS ALMADIM”

Sınavlar öncesi herhangi bir dershaneye gitmediğini ve özel ders almadığını, sadece kendi imkanlarıyla çalıştığını söyleyen Akgül Yıldız; “Çankırı'da Kamu Yönetimi Bölümü kazandım. Kazandığım bölümden memnunum. Zaten ilk tercihim de Kamu Yönetimi’ydi sadece Çankırı, altıncı tercihim çıktı. Mutluyum. Destekleyen insanlara teşekkür ederim. Sınavlara evde kendim hazırlandım. Dershaneye gitmedim. Zaten Emel Özgür Subaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Adalet Bölümü mezunuyum. Edirne Adliyesi’nde staj gördüm. Adalet bölümü olduğu için Kamu Yönetimi de bize yakın bir bölümdü. Mahallemizde şu anda bildiğim kadarıyla 4 yıllık bir bölüm kazanan yok. Mahallemizden arkadaşlarıma çabalamaya devam etmelerini tavsiye ediyorum. Çalışmaların sonucu illa bir yere geleceklerdir. Okul bitince memuriyet istiyorum. İlk hedefim İdari Hakim olmak” diye konuştu.

“KIZIMLA GURUR DUYUYORUM”

Kızının üniversite kazanmasından çok mutlu olduğunu ve gurur duyduğunu belirten baba Cemil Yıldız, “Kızım dört yıllık üniversite kazandı. Yani bundan dolayı çok mutluyum. Elimden geldiğince kendisine destek olmaya çalışacağım. Sağ olsun muhtarlarımız da elinden geldiğince bize destek oldular. Yol yordam gösterdiler. Ayrıca kendilerine çok teşekkür ediyorum. Biz ailesi olarak maddi anlamda elimizden geleni yapabildiğimiz kadar yaptık. Fakat kızıma dışarıdan burs aldıramadım, özel ders aldıramadım ama kendi imkanlarıyla, internetten aldığımız ek kitaplarla çalıştı. Ben de şaşırdım yani. Bazı arkadaşları özel ders aldılar fakat arkadaşları dört yıllık tutturamadı. Benim kızım kazandı. Kızımla gurur duyuyorum. Sonuna kadar elimden geldiğince kızıma destek olacağım” ifadelerini kullandı.

ŞENER ŞENTÜRK