ÇALIŞKAN’DAN SAROS’UMA DOKUNMA KLİBİ

-Saros Körfezi’nde yapılan Saros FSRU limanı ve boru hattı projesine karşı yazıp besteleği Saros’uma Dokunma adlı şarkıyla dikkat çeken sanatçı Ender Çalışkan, şarkısına Saros Körfezi’nde klip çekti. Çalışkan, klibinde Saros Gönüllüleri’ne de yer verdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 19:35
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 19:35
https://batiekspres.com/

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Sazlıdere ve Gökçetepe köylerinin arasına BOTAŞ tarafından yapılan Saros (FSRU) Likit doğalgaz taşıma ve yükleme limanı ve boru hattı projesine tepkiler devam ediyor.

Edirne’de Saros Gönüllüleri tarafından başta hukuki mücadele olmak üzere Keşan ilçesi ve köylerinde düzenlenen eylemlere destek veren sanatçı Ender Çalışkan, Saros’uma Dokunma adlı şarkısının klip çekimlerinin gerçekleştirildiğini duyurdu.

“KEŞAN’DAN DOSTLARIMIZ GELDİ”

Çalışkan, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Saros’uma Dokunma adlı şarkısına, Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Güneyli köyünde klip çektiğini açıkladı. Çalışkan, klip çekimine Keşan ilçesinden Saros Gönüllüleri’nin de katıldığını belirterek; “Bugün Gelibolu/Güneyli'de şahane bir klip çektik. Amasya'dan, Çanakkale'den, Ankara'dan, Gelibolu'dan, Keşan'dan çevre gönüllüsü dostlarımız geldi, destek verdiler. Çevre katliamına ‘dur’ demek için buradaydık. Saros Körfezi talanına, Akbelen Ormanları’nın yok edilişine, doğa katliamının olduğu her duruma ‘dur’ demek için Pazar sabahı zaman ayırıp yanımda olan dostlarıma teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“KLİPTE SAROS GÖNÜLLÜLERİNE DE YER VERDİ”

Saros Gönüllüleri sözcüsü Mürşide Çoban da Çalışkan’ın klibinde Saros Gönüllüleri olarak yer aldıklarını açıklarken; “Saros için tarihe bir not daha düştük. Doğa dostu sanatçımız Ender Çalışkan, Saros’a farkındalık için yazdığı şarkıya çektiği klibin sahnesinde biz Saros Gönüllüleri’ne de yer verdi. Edirne’den Çanakkale’ye gönüllülerimiz ile buluşup birlikte bir kez daha ‘Saros’uma Dokunma sakın ha!’ diye haykırıyoruz. Birlikte dayanışmayla mücadeleye devam” sözlerine yer verdi.

KEŞAN’DAKİ MİTİNGTE SAHNEDE SÖYLEMİŞTİ

Çalışkan’ın klibinin yakın zamanda sosyal medya platformlarında yer alması bekleniyor. Çalışkan, daha önce de Edirne’nin Keşan ilçesinde binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen Saros’uma Dokunma mitinginde sahne alarak, Saros Körfezi için yazıp bestelediği şarkısını seslendirmişti.

UĞUR AKAGÜNDÜZ