Çalışan, çocuklar için yazmaya devam ediyor: “AMACIM OKUMAYA ALIŞMALARI”

-Edirne’de 2018 yılında ‘Yanlış Adam’ adlı ilk romanı ile dikkat çeken yazar Umut Çalışan, yetişkin okurlarının yanı sıra çocuklar için de yazmaya devam ediyor. Çalışan, yeni kitabı Sıradaki Hayalet’in yayımlandığını belirterek; “Amacım, çocukları okumaya alıştırmak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2023 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2023 15:04
https://batiekspres.com/

Edirneli yazar Umut Çalışan, 2018 yılında Kent Kitap etiketiyle okurlara sunduğu ‘Yanlış Adam’ adlı ilk romanının ardından yazmaya devam ediyor. Kent Kitap Yayınevi’nin 20’nci yılı anısına 20 yazardan oluşan ‘Kente Klark Çeken Öyküler’ adlı kitapta ‘Emekli’ adını verdiği bir Edirne hikâyesi ile yer alan Çalışan, yeni kitabını ise çocuklar için yazdı.

Çalışan’ın çocuklar için yazdığı hayalet dedektifleri serisinin 2’nci kitabı olan Sıradaki Hayalet, Kent Kardeş Yayınevi’nden çıktı. Çalışan’ın Hayaletli Kasaba ile başlattığı serinin 2’nci kitabında, hikâyenin ana karakteri olan Ilgın’ın maceraları devam ediyor.

“SERİYİ 5 KİTAP OLARAK PLANLADIK”

Çalışan, yeni kitabı Sıradaki Hayalet ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yeni kitabımız çıkalı 1 hafta olmadı. Şu anda kitap satışı olan internet sitelerinden yayılmaya başladı. Sıradaki Hayalet, hayalet dedektifleri serisinin 2’nci kitabı ve Hayaletli Kasaba’nın devamı oldu. Yaz tatilinde hayaletler ile karşılaşmaya başlayan Ilgın, bu kitapta başka biriyle karşılaşacak. Seriyi 5 kitap olarak planladık. Serinin diğer kitapları da yayınevinin politikasına göre çıkmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARI OKUMAYA ALIŞTIRMAYI VE MERAK ETTİRMEYİ AMAÇLADIM”

Hayalet dedektifleri serisindeki kitaplarında ana karakterin isminde, kızı Ilgın Çalışan’ın ismini kullandığını belirten Çalışan; “Kızımı da, onun yaşındaki çocukları da okumaya alıştırmayı ve merak ettirmeyi amaçladım. Piyasadaki çocuk kitaplarının editöryel kısmı zayıf. Kelime hatası yapmamaya, cümlelerde bozukluk olmamasına dikkat ettik. Güzel ve temiz bir Türkçe ile yazmaya çalıştım. Çocuklarımızı bir şekilde okumaya başlatalım istedik. Bugün basit şeyler okusunlar, yarın kendi karakterleri doğrultusunda daha ağır kitaplar okumaya devam ederler. Hayalet dedektifleri serisinin kitaplarını tüm 8-13 yaş arası çocuklarımıza öneririm” dedi.

EDİRNE’DE GEÇEN DİSTOPİK BİR ROMAN

Yetişkinler için de 2024 yılında yeni kitabının yayımlanacağını açıklayan Çalışan; “Yetişkinler için de yeni romanımın yılbaşından sonra çıkmasını planlıyoruz. Şu anda yazımı bitme aşamasında. Yılbaşına kadar biter ve basım hazırlıklarına başlanır. İlk romanım Yanlış Adam ile tek ortak noktası, bu romanımın da Edirne’de geçecek olmasıdır. Bu romanımı distopya olarak kurgulamaya çalıştım” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ