Çakır; “Engellilerin sorunları 365 gün devam etmekte”

Ali Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde farkındalık çalışmalarının 1 günde öteye götürülmediğini belirterek; “365 gün engellilerin sorunları devam etmekte, kalıcı çözümler üretilememektedir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2023 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2023 12:13

Kırklareli Ortak Akıl Derneği Başkanı, Kırklareli Kent Konseyi önceki dönem Başkanı ve Kırklareli Üniversitesi Pınarhisar MYO Öğretim Görevlisi Ali Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü ile ilgili açıklama yaptı.

Çakır, açıklamasında 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün yılda 1 gün, engelli bireylerin dertlerinin ise 365 gün olduğunu vurguladı. Türkiye’de 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek yerel seçimlere dikkat çeken Çakır, engelli bireylerin sorunlarını dile getirebilecekleri konumlarda olmalarını temenni etti.

Dünya Engelliler Günü’nün Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından günümüze 3 Aralık'ta kutlanan uluslararası bir farkındalık günü olduğunu belirten Çakır; “Bu önemli günde dünya çapında ve ülkemizde farkındalık organizasyonları düzenlenmektedir. Yapılan bu farkındalık çalışmaları maalesef 1 günden öteye götürülememekte, 365 gün engellilerin sorunları devam etmekte, kalıcı çözümler üretilememektedir” ifadelerini kullandı.

“SORUNLARINI DİLE GETİREBİLECEKLERİ KONUMDA OLMALARINI DİLİYORUM”

Çakır, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarken; “Engelli kardeşlerimize aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyorum. Yaklaşan mahalli seçimlerde sorunlarını dile getirebilecekleri, çözüm üretebilecekleri konumlarda olmalarını temenni ediyorum. Engelli bireylerimize bu yolda engel olunmamasını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ