“Büyük Bir Değişimin Öncüsü Olacağını Düşünüyorum”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP’nin olağanüstü tüzük kurultayına sayılı günler kala yaptığı açıklamada; “Büyük bir değişimin öncüsü olacağını düşünüyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2024 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2024 13:27

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP’de 6-9 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olağanüstü tüzük kurultayı ile ilgili açıklama yaptı.

Olağanüstü tüzük kurultayı öncesi CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü olarak üyelerle toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen Balkanlı, üyelerin talepleri ile ilgili bilgi de verdi. Edirne’den kurultaya katılacak delege sayısını açıklayan Balkanlı, özellikle kurultayda ön seçim, delege sayısı gibi maddelerin görüşülmesinin beklendiğini söyledi.

“BÜTÜN ÜYELERİMİZDEN ÖNERİLERİNİ ALDIK”

Balkanlı, CHP’nin olağanüstü tüzük kurultayında önemli sonuçların ortaya çıkacağını söyleyerek; “Bizim demokratikleşmemizin daha da ileriye taşınması adına çok önemsediğimiz bir durumdur. Kurultay öncesi CHP Edirne Merkez İlçe Örgütü olarak toplantımızı yaptık. Bütün üyelerimizden önerilerini aldık. Raporumuzu da hazırladık ve genel merkezimize gönderdik. Yaklaşık 13 bin madde oluşmuş. Bunların hepsi birleştirilerek kurultayda her madde oylanacak. Büyük bir değişimin öncüsü olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“DEMOKRATİK OLMAYAN HİÇBİR MADDEYE ‘EVET’ DEMEYECEĞİZ”

Edirne’den 10 delegenin kurultaya katılacağını söyleyen Balkanlı; “Bin 200 kurultay delegemiz var. Buna ek olarak milletvekillerimiz de doğal delegeler. Toplamda bin 340’a yakın delegemiz var. Edirne’de toplam 10 kurultay delegemiz var. Bu sayının artırılması için bir çalışma var. Bunun teknik detaylarını hazırlıyorlar. Her ile birer tane verildikten sonra alınan oy durumuna göre bir dağılım söz konusu olabilir. Burada siyasi partiler kanununda da değişmesi gereken bazı durumları var. Bunların tamamı kurultayda tartışılacak. Bizim bu konuda beklentimiz yüksek. Kurultay delegeleri olarak zaten demokratik olmayan hiçbir maddeye ‘evet’ demeyeceğiz” dedi.

“ÜYELERİN BEKLENTİSİ ÖN SEÇİM VE DÖNEM SINIRLAMASI”

Balkanlı, üyelerin ön seçim ile ilgili talebine de dikkat çekerek; “Üyelerimizin beklentisi, il genel meclisi üyelerinin, belediye başkanının, belediye meclisi üyelerinin üye bazında yapılacak ön seçimle belirlenmesidir. Bütün üyelerimizin bir diğer beklentisi de dönem sınırlamasıdır. Diğer illere de baktığımızda beklentiler daha çok 4-5 maddede yoğunlaşıyor” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ