“Bunlar zaten hep dış güçlerin oyunu!”

-CHP önceki dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’nin okuduğunu anlamada sonuncu, matematikte ise sondan ikinci olduğu PISA sonuçlarına ironi ile dikkat çekerek; “Bunlar zaten hep dış güçlerin oyunu” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.12.2023 13:04
Haber Güncellenme Tarihi: 17.12.2023 13:04

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) önceki dönem Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu, Türkiye'nin PISA sonuçlarına göre eğitim sistemindeki kaygı verici duruma dikkat çekti.

Türkiye’nin PISA sonuçlarına göre 31 ülke arasında kendi dilinde okuduğunu anlamada sonuncu, matematikte ise sondan ikinci olduğunu belirten Gaytancıoğlu, ‘www.batiekspres.com’ haber sitesine konuştu.

Gaytancıoğlu, PISA sonuçlarına, “Bunlar zaten hep dış güçlerin oyunu” diyerek ironik bir dille dikkat çekerken; “Türkiye PISA sonuçlarına göre 31 ülke arasında kendi dilinde okuduğunu anlamada sonuncu, matematikte sondan ikinci. Bunlar zaten hep dış güçlerin oyunu. Açıklanan verilere göre Türkiye’deki öğrencilerin okuduğunu anlama ve anlatma yetenekleri gerilemiş. Bu eğitim sistemimizin ne hale geldiğini gözler önüne seriyor. Eğitimdeki gerileme sadece akademik başarıyı değil, aynı zamanda toplumun genel gelişimini de etkiliyor. Tarikat ve cemaatler var olsun. Dindar ve kindar bir nesil işte böyle yetişecek” dedi.

ERGİN SÖZER