Bulgar Turiste Özel Kapı Talebi

Edirne’de Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi Başkanı Barış Atkoşan, Bulgar vatandaşları için sınır kapısında en az iki kapının giriş ve çıkıştan itibaren Bulgar vatandaşlarına tahsis edilmesi gerektiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 31.05.2024 16:53
Haber Güncellenme Tarihi: 31.05.2024 16:53

Edirne Ulus Pazarı Esnaf Kooperatif Başkanı Barış Atkoşan, Bulgar vatandaşlarının sınır kapısında fazla beklememesi için öneride bulundu. Edirne’nin ekonomisine büyük katkıda bulunan Bulgar vatandaşlarının sınırda beklemek istemediğine değinen Atkoşan, “Bulgar müşterilerin kapılarda uzun süre beklemek istememesinden kaynaklı ciddi anlamda bir müşteri kaybına uğratıyor bizi” dedi.

“HEM BİZİ HEM DE ESNAFI MEMNUN EDECEKTİR”

Atkoşan, “Sayın Valimiz başta olmak üzere yetkililerimizden özellikle Bulgar vatandaşlar için sınır kapısında en az iki tane kapının giriş ve çıkıştan Bulgar plakalı araçlara tahsis edilmesini istiyoruz. Bu hem Ulus Pazarı için hem de Cumartesi ve Pazar günü Edirne'deki diğer kent esnafı için, AVM'ler için, diğer küçük esnaf için, lokantalar için, oteller için yani tüm Edirne ekonomisi için son derece önemli bir husus. Çünkü Kurban Bayramı'yla birlikte yurt dışında çalışan vatandaşlarımız tatillerini Türkiye'de geçirmek için araçlarıyla yoğun bir şekilde gelmeye başlayacaklar. Bu yoğunluk özellikle Bulgar vatandaşların, Bulgar müşterilerin kapılarda uzun süre beklemek istememesinden kaynaklı ciddi anlamda bir müşteri kaybına uğratıyor bizi. Bu hususta İlgili eğer bir adım atılırsa bu hem bizleri hem de kent esnafı oldukça memnun edecektir" ifadelerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN