Bulgar Bakan: “Türkiye'deki savcılara ve adalete inanıyorum”

Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, Türk – Bulgar sınırında öldürülen Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov’un davasının ardından yaptığı açıklamada; “Türkiye'deki savcılara ve adalete inanıyorum” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2023 17:06
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2023 17:06

Türk – Bulgar sınırında öldürülen Bulgar sınır polisi Petır Dimitrov Bıçvarov’un davasının 2’nci duruşması, bugün Edirne 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmanın ardından Bulgaristan İçişleri Bakanı Kalin Stoyanov, davayı takip eden Türk ve Bulgar basın mensuplarına açıklama yaptı.

“POLİSİN AİLESİNE SON GÜNE KADAR DESTEK OLACAĞIZ”

Stoyanov, açıklamada, mahkeme heyeti tarafından talep edilen evraklara dikkat çekerek; “Bizim bu olayda aslında mal veya mülkle ilgili isteğimiz yok ama anladığımıza göre oluşan hasarla ilgili evrakları göndermemiz gerek. Çünkü bu, tutuklunun suçunu daha ağırlaştıracak. Hayatını kaybeden polisin annesi ve babasıyla da görüştüm. Onlara son güne kadar destek olacağımızın sözünü verdim” dedi.

“DAVAYI SONUNA KADAR TAKİP EDECEĞİZ”

Davayı sonuna kadar takip edeceklerini belirten Stoyanov; “Bu davayı sonuna kadar takip edeceğiz. Türkiye'deki savcılara ve adalete inanıyorum. Sonuçta bu uluslararası bir olayın araştırmasıydı ve suçlular çok çabuk adalete teslim edildi. Türkiye ve Bulgaristan arasında bu konularda güzel ortak çalışmalar oluyor. Bu yüzden sınırlarımızda çok sakin ve çok daha az göçmen sınırı geçmeye çalışıyor. Bundan da memnunuz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ