Buğdayda Üreticiyi Memnun Edecek Fiyat İstedi

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde buğdayda yaşanan pas hastalığı ile ilgili sahadaki gözlemlerini paylaşarak “Üreticimizi memnun edecek bir rakamın belirlenmesi gerekiyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2024 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2024 18:38

Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın Meriç İlçe Başkanı Ömer Ergin ile birlikte Meriç ve Uzunköprü ilçelerinde buğdayda yaşanan pas hastalığı ile ilgili sahadaki gözlemlerini paylaştı. Akalın, yağış ve beraberinde gerçekleşen sıcak hava ve artan nemle beraber buğdayda pas hastalığını arttırdığını söyledi.

Ülkede buğday üreticisinin hasada başladığını ancak, kilogram fiyatının hala belirlenmediğini söyleyen Akalın, üreticiyi memnun edecek bir rakamın belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Akalın devamında şunları kaydetti;

“Yağış ve beraberinde gerçekleşen sıcak hava artan nemle beraber buğdayda pas hastalığını arttırdı, yapılan ilaçlamalarda dahi pas hastalığının devam ettiği çiftçiler tarafından iletildi. Pas hastalığı Tarsim Sigortası kapsamında değerlendirilmelidir. Buğdayın maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 arttı. Buğdayın maliyeti kilogramı 11 liraya yaklaştı. Ülkemizde buğday üreticisi yer yer hasada başladı fakat halen fiyat açıklanmadı. Üreticimizi memnun edecek bir rakamın belirlenmesi gerekiyor.”

HABER MERKEZİ