“Bu yıl kadın adayların yılı”

Edirne Kurtuluş Mahallesi Muhtar Adayı Nurcan Satış Uzel, 31 Mart yerel seçimlerinde kadın adayların ön planda olduğuna dikkat çekerek ‘Bu yıl kadın adayların yılı, kadın elinin değdiği her yer daha güzelleşir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2024 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2024 14:18

Edirne Kurtuluş Mahallesi Muhtar adayı Nurcan Satış Uzel, iş bitirici özelliği ile ön plana çıktığını söyleyerek vaatlerini ve çalışmalarını www.batiekspres.com’a anlattı. Mahallenin en eski sakinlerinden biri olduğunu belirten Uzel, kapı kapı gezerek çalıştığını ve vatandaşların gönlüne dokunmak istediğini ifade etti. Mahallede 11 muhtar adayı olduğunu söyleyen Uzel, bu durumu mahallenin yeni olmasından dolayı rağbet görmesine bağladı.

Uzel, her kapıyı çaldığını ve güzel geri dönüşler aldığını belirterek kendine güvendiğini ve kazanacağına inandığını söyledi. Bu yıl kadın adayların ön planda olduğu bir seçim sürecinde olduklarını ifade eden Uzel, kadınların her alanda ön planda olması gerektiğini vurguladı.

“BU YIL HER MAHALLEDE BİR KADIN MUHTAR ADAYI VAR”

Kadın adaylara ve kendisinin iş bitirici özelliğine dikkat çeken Uzel; “Bu yıl her mahallede bir kadın aday var. Çok güzel bir şey. Bu yıl kadınlar yılı. Kadın elinin değdiği her yer daha da güzelleşir. Kurtuluş Mahallemizde on bir aday var. Mahallenin yeni olmasına bağlıyorum ben bunu. Çok fazla rağbet gördü. Bir de şöyle bir durum mevcut. Emekli kesim ek gelir olarak görmeye başladı. Muhtar aday sayısı olarak fazlayız. Ben aylardır kapı kapı dolaşıyorum, her kapıyı çaldım. Seçmenlerime oy verirken lütfen adayların bu zamana kadar ne iş yaptığına, karakter olarak çözüm odaklı ve iş bitirici özelliği olup olmadığına bakmalarını söylüyorum. Ben kendime güveniyorum. Mahallede beni ‘Nurcan halleder’ diye bilirler. Çözüm odaklı biriyim. Çevre ve tanınırlık bakımında da iyi bir noktadayım. Kazanacağıma inanıyorum” dedi.

“YAPABİLECEĞİM KADARININ VAADİNİ VERİYORUM”

Vaatleri hakkında konuşan Uzel; “Bir pazar yeri kurmak, orayı çok amaçlı kullanmak istiyorum. Düğün, kına organizasyonları ve kadınlarımızın el yapımı ürünlerini satabileceği bir yer. Kafeteryalar istiyorum, kadınlara özel çay bahçesi yapmak istiyorum çünkü kadınlarımızın mahallemizde ortak alanda buluşabileceği bir yer mevcut değil maalesef. Yürüyüş yolu ve en önemlisi çocuklarımıza bisiklet yolu yaptırmak istiyorum. Çocuklar hep tehlike altında bisiklet sürmek durumunda kalıyor. Çok şey istiyorum aslında. Roman vatandaşlarımızın bulunduğu bir kesim var. Yaşam kaliteleri çok düşük. Onların yaşam kalitesini arttırmak istiyorum çünkü bu onların en doğal hakkı. Bulunduğu blokların etrafı bakımsız, çardakları yok parkları yok. Orada bulunan roman vatandaşlarımız ile görüştüğümde çevre düzenlemesi istediklerini belirttiler. Bu işe el atmak istiyorum. Mahallemizde halı sahamız yok ama imzalar atıldı, ben kazansam da kaybetsem de mahallemiz halı sahasına kavuşacak. Yani istekler çok, talep çok. Çok fazla vaat veren muhtar adayları var. Ama olmayacak vaadi vermenin de bir anlamı yok. Yapabileceğim kadarının vaadini veriyorum” dedi.

“AZALAR KÖPRÜNÜN DİREĞİDİR MUHTAR İSE KÖPRÜ GÖREVİ YAPAR”

Uzel, 8 azasının saygın kişilerden oluştuğunu belirterek; “Sekiz tane azamız var. İlk azamız TOKİ'nin site yönetiminde. Bu yüzden eksikleri bildiği için daha rahat çözüm odaklı olacağız. Çok büyük bir artı benim için. Dört bayan kadın aza adayım var. Kadın aza adaylarım, mahallemin tanınan ve sevilen insanlarıdır. Hepsi benim dediğim gibi çözüm odaklılar. Mahallenin bir ucundan, diğer ucuna her bölgeden aza almaya çalıştım. Çünkü benim göremediğim yerleri, sorunları aza görmeli. Aza gördükten sonra bana getirmeli. Azalar köprünün direğidir. Muhtar ise köprü de görev yapar. Bu yüzden de bu görevi talip olduk” diye konuştu.

HİLAL PEKER