BU HESAP TUTMUYOR

Edirne’de her Cuma kurulan Ulus Pazarı’nda bir esnafın fiyat etiket tabelaları görenleri şaşırttı. Vatandaşlar tabelalar için “Bu hesap tutmuyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2023 18:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2023 18:43
https://batiekspres.com/

Edirne’de Ulus Pazarı, Edirneli yerli müşteriler kadar Bulgaristan’dan gelen müşterilerine de hitap ediyor. Bu durum esnafların fiyat etiketi tabelalarına da yansıyor.

Ulus Pazarı’nda şort satışı yapan Serdar Bayram isimli esnafın fiyat etiketleri görenlere bu nasıl hesap dedirtiyor. Fiyat etiketinde lira, leva ve Avro cinsinden bilgiler yazan Bayram, lira olarak 100, leva olarak 10 ve Avro olarak 5 Avro fiyat yazdı. Yazan tüm para birimleri Türk Lirası’na çevrildiğinde başka sonuçlar çıkmasıyla ilgili, “Türkiye’nin ekonomik durumu belli” diyen Bayram; “Türk müşteri indirim isterse yapıyoruz. Çünkü Türkiye’nin ekonomik durumu belli. Bulgarların 10 levası bizim 150 lira. Genelde Türk Lirası’yla daha çok satış yapıyoruz. Son zamanlarda Bulgarlar da Türk Lirası veriyor. Onların parası Türk Lirası karşısında her geçen gün değerleniyor. Müşteri olarak daha çok Bulgarlardan kazanıyoruz. Çünkü Türk müşteriye 100 lira çok geliyor ama Bulgarlar toptan alıyor. Euro ile de daha çok bayramlar öncesi gurbetçiler geldiği zaman satış yapıyoruz. Şu an Avro ile alışveriş yapan yok” şeklinde konuştu.

MERT ERİŞKİN