“BU EĞİTİM SİSTEMİ TERK EDİLMELİ”

Türkiye'deki eğitim sisteminin Fulbright Amerikan eğitim sistemine dayandığını ve bu sistemin ülkeyi milli değerlerinden uzaklaştırdığını iddia eden Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, bu sistemin terk edilmesini istedi.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2023 15:21
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2023 15:21
https://batiekspres.com/

Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ, Türkiye'deki eğitim sisteminin Fulbright Amerikan eğitim sistemine dayandığını ve bu sistemin ülkeyi milli değerlerinden uzaklaştırdığını iddia etti.

www.batiekspres.com haber sitesine konuşan Aladağ yaptığı açıklamasında şunlara yer verdi: "Yeni bir eğitim-öğretim yılına daha başladık ve ülkemizde 20 milyon civarında ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi ile 28 milyondan fazla üniversite öğrencisi bulunuyor.”

Güzel ahlakı tahrip eden tüm olumsuzluklardan korunmanın da önemine değinen Saadet Partisi Havsa İlçe Başkanı Murat Aladağ: “Adaletsizlik, haksızlık, yolsuzluk, rüşvet, haksız kazanç gibi olumsuzluklar, güzel ahlakı tahrip eden kötülüklerdir. Ayrıca, ehliyet ve liyakatin değersizleşmesi, adam kayırma gibi sorunlar da mevcut. Haksızlıklara sessiz kalmak, nemelazımcılık en büyük kötülüklerden biridir” dedi.

Eğitim sistemiyle ilgili olarak Aladağ, “Bu sistem bizi bin yıllık medeniyet değerlerimizden uzaklaştırıp ahlaktan uzak ve batıya kul köle yapmak için oluşturulmuş bir sistemdir. Bu eğitim sistemi terk edilmeli ve gerçek milli değerlerimize dönülmelidir” ifadelerini kullandı.

ERGİN SÖZER