“Bu Cezalar Haksız Rekabetin Önüne Geçer”

Alipaşa Çarşısı esnafı İlknur Arı, fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere idari para cezası uygulanmasına ilişkin kararı değerlendirerek “Bu uygulamayı destekliyorum. Bu cezalar haksız rekabetin önüne geçmek ve tüketiciyi korumak adına önemli bir adım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2024 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2024 17:23

Edirne'nin tarihi Alipaşa Çarşısı'nda esnaflık yapan İlknur Arı, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun fahiş fiyat artışı ve stokçuluk yaptığı tespit edilen işletmelere 61 milyon 66 bin 431 lira idari para cezası uygulama kararını olumlu bulduğunu belirtti. Arı, bu cezaların haksız rekabetin önüne geçmek ve tüketiciyi korumak adına önemli bir adım olduğunu vurguladı.

"Bu uygulamayı destekliyorum. Fahiş fiyat ve stokçuluk yapılmaması için caydırıcı bir ceza olabilir," diyen Arı, son dönemde artan fiyatların hem tüketiciler hem de dürüst esnaflar üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu ifade etti. İlknur Arı, bu tür denetim ve cezaların piyasa dengelerini korumak ve ekonomik istikrarı sağlamak açısından kritik bir rol oynadığını söyledi.

“CEZALARIN CAYDIRICI OLMASINI DESTEKLİYORUM"

Esnaf olarak bu tür haksız uygulamaların önüne geçilmesi gerektiğini savunan Arı; "Tüm esnafların kurallara uygun hareket etmesi hem bizlerin hem de müşterilerimizin yararına olacaktır. Bu yüzden denetimlerin sıkılaştırılmasını ve cezaların caydırıcı olmasını destekliyorum" diye konuştu.

HİLAL PEKER