Botta geçmiş sezon dönemi

Edirne’de tarihi Ali Paşa Çarşısı esnafı Alev Kantur, geçen sezon 350-600 TL arasında olan bot fiyatlarının, yeni sezonda 800 ile bin 500 TL arasında değiştiğini açıklarken; vatandaşların geçmiş sezondan kalan botlara ilgi gösterdiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 19.11.2023 18:01
Haber Güncellenme Tarihi: 19.11.2023 18:01
https://batiekspres.com/

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlar, kışlık bot alışverişlerini yapmaya başladı. Edirne’de alışveriş için en çok tercih edilen yerlerden biri olan tarihi Ali Paşa Çarşısı, kışlık bot için vatandaşların uğrak noktalarının başında geliyor.

Türkiye’de birçok üründe olduğu gibi bot fiyatlarından 2022 yılına göre artan fiyatlar ise vatandaşı düşündürüyor. Ali Paşa Çarşısı esnafı Alev Kantur, geçen sezon 350-600 TL arasında olan bot fiyatlarının, yeni sezonda 800 ile bin 500 TL arasında değiştiğini söyledi.

“FİYATI DUYUNCA BAŞTA TEPKİ GÖSTERİYORLAR”

Vatandaşların fiyatları duyunca tepki verdiğini söyleyen Kantur; “Vatandaşlar başta fiyatları duyunca tepki gösteriyorlar ama ihtiyacı olan mecburen bin 500 TL de olsa satın alıyor” ifadelerini kullandı.

“GEÇEN SEZONDAN KALANLARI KAÇIRMADAN ALIYORLAR”

Kantur, işletmesinde önceki sezondan bazı numaralarda botların da bulunduğunu belirterek; “Elimizde geçen sezondan bot kaldı. Şu an o botların fiyatları çok uygun, 350-600 arasında değişiyor. Vatandaşlar numaraları varsa hiç kaçırmadan alıyorlar. Hatta 1 tane değil; 2 tane alıyorlar. Çünkü şu anda 550 TL’ye bot yok” dedi.

“SOĞUKTAN KORUNMAK İÇİN ALIYORLAR”

Bot fiyatlarının artmasına rağmen halkın mecbur kalarak satın aldığına dikkat çeken Kantur; “Yeni sezonda fiyatlar 800 ile bin 500 TL arasında değişiyor. Fiyatlarda ciddi bir artış söz konusu ama soğuktan korunmak için insanlar alıyor” sözlerine yer verdi.

MERT ERİŞKİN