Bosdan; “Tarlalarımızı boş bırakmıyoruz”

Havsa ilçesine bağlı Musulça köyünde çiftçiler, bayram tatilini tarlada çalışarak geçirdi. Tatilin son gününde tarımsal üretime devam eden çiftçilerle ilgili konuşan köy muhtarı Deniz Bosdan; “Bayram tatilinde dahi tarlalarımızı boş bırakmıyoruz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2024 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2024 16:11

Edirne’nin Havsa ilçesine bağlı Musulça köyündeki çiftçiler, 2024 yılının Ramazan Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu yaşarken; üretmeye de devam etti.

Türkiye genelinde 4 günlük Ramazan Bayramı’nın yanı sıra uzatılan tatil günleri ile birlikte birçok vatandaş dinlenmeyi ya da ailesi ile tatil yapmayı tercih ederken; Musulça köyündeki çiftçiler tarımsal üretime devam ettiler.

“BAYRAM TATİLİNDE TARLALARI BOŞ BIRAKMIYORUZ”

Musulça Köyü Muhtarı Deniz Bosdan, tatilin son gününde bile çiftçilerin tarlalarında çalıştığını ve üretimin durmadığını belirtti. Bosdan, çiftçiliğin bir yaşam biçimi ve sorumluluk olduğunu söyleyerek; “Bizim için bayram tatili demek, tarlalarda çalışmamak anlamına gelmiyor. Çiftçilik, bizim için bir yaşam biçimi ve sorumluluktur. Dolayısıyla bayram tatilinde dahi tarlalarımızı boş bırakmıyoruz” ifadelerini kullandı.

“YAĞMUR İHTİYACI VAR”

Bölgede yağmur ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Bosdan; “Biz üzerimize düşen görevimizi yapıyoruz fakat ekili olan ve ekilecek olan ürünlerin kuraklık sebebi ile yağmur ihtiyacı bulunmaktadır. Çiftçilerimiz farklı ürünler olarak nohut, fasulye ve pancar üretimini arttırarak, gelirlerini farklı ürünler ile arttırma düşüncesindeler" diye konuştu. Bosdan, çiftçilerin üretim için gece gündüz demeden çalıştığını ve bu emeğin karşılığını almak için gayret ettiklerini ifade etti.

ERGİN SÖZER