“Bir lokma bir can”

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, SMA hastası bebekler için Mor Ev Atölye’de lokma yapıp, sattı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 14:27

Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi, SMA’lı bebeklere ve ailelerine dokunmak adına Mor Ev Atölye’de lokma yaptı. Lokmadan elde edilen kazançların tamamını SMA’lı bebeklere bağışlanacak.

Edirne Kent Konseyi Kadın Kolları Başkanı Nurcan Pektaş, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın kendilerine sonsuz destek sağlayarak un, yağ gibi tüm giderleri karşıladığını belirtti. Sabahtan bu yana satışların çok iyi gittiğini söyleyen Pektaş, Edirne halkının duyarlı oluşunun kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

“KADINLARIMIZ EMEKLERİNİ, BİZ SEVGİMİZİ KATTIK”

Edirne halkının duyarlı oluşuna dikkat çeken Pektaş; “Edirne Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak SMA’lı bebeklerimize ve ailelerine dokunmak istedik. Kadınlarımızla ne yapabiliriz diye düşündük. Bununla ilgili yapabileceğimiz şey lokmaydı. Buradan kazancımızın tamamını SMA’lı bebeklere bağışlayacağız. Edirne Belediye Başkanımız Recep Gürkan bize sonsuz kredi sağladı. ‘Kazancınızı siz nereye isterseniz oraya verin’ dedi. Pazartesi kendisiyle görüşüp uygun aileleri bulup, bağışlarımızı yapacağız. Giderlerimizi belediyemiz karşıladı. Kadınlarımız emeklerini kattı, biz sevgimizi kattık. Bir lokma bir can dedik. Sabahtan beri satışlarımız çok iyi. Halkımız çok duyarlı davrandı gerçekten. İkinci tura döndük. 50 kilo unumuz bitti. Herhalde bu akşama kadar 200 kg un biter. Artık ne kadar çıkar bilmiyoruz. Halkımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MERT ERİŞKİN