Becan; “Uzunköprü için en az 35-40 projemiz daha var”

CHP Uzunköprü Belediye Başkan adayı Özlem Becan, PM’nin adaylığını açıklamasının ardından binlerce tebrik mesajı aldığını söyledi. Becan, Uzunköprü için tamamlamak istediği projeyi de açıklarken; “Uzunköprü için en az 35-40 projemiz daha var” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2024 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2024 18:06

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi’nin kararıyla Edirne’nin Uzunköprü ilçesinden yeniden Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Özlem Becan, Batı Ekspres’e konuştu.

Becan, CHP Uzunköprü Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasının ardından CHP Uzunköprü İlçe Örgütü ve Uzunköprü halkından yoğun destek gördüğünü belirtirken; Uzunköprü ilçesi için tamamlamak istediği bir projesini de açıkladı.

“BİNLERCE TEBRİK MESAJI ALDIM”

CHP Uzunköprü İlçe Örgütü ile uzun zamandır çok uyumlu çalıştıklarını söyleyen Becan; “Yakın zamanda ilçe seçimi geçirmiştik ve üyenin, örgütün teveccühü çok açık ortaya çıkmıştı. Büyük bir mutlulukla karşıladılar. Adaylığım açıklandığından bu yana gerek partililerimizden, gerek Uzunköprü halkından binlerce tebrik mesajı aldım. Hepsine tek tek dönmeye çalışıyorum. Belediyeye de birçok görüşme ve tebrik talebi geliyor” ifadelerini kullandı.

“UZUNKÖPRÜ HALKI İLE MÜTHİŞ BİR UYUMUMUZ VAR”

Becan, adaylığının açıklanmasının ardından ilk ziyaretini CHP Uzunköprü İlçe Örgütü’ne gerçekleştirdiğini belirterek; “Startı bugün İlçe Örgütü’nden verdik. Sırasıyla sivil toplum kuruluşlarımızla, muhtarlarımızla bir araya geleceğiz. Saha ziyaretlerimiz zaten devam ediyordu. Görevde olduğum için ben de sürekli sahada olan, halkla iç içe olan bir belediye başkanıyım ve Uzunköprü halkı ile müthiş bir uyumumuz var. Ziyaretlerimizi aynı hızla devam ettireceğiz. Halkımızla bir araya geleceğiz” dedi.

“PAZAR YERİ PROJEMİZ İÇİN YENİ DÖNEM ÖNCESİ GİRİŞİM YAPACAĞIZ”

Uzunköprü ilçesinde tamamlamak istediği pazar yeri projesi ile ilgili detayları da açıklayan Becan; “Bu dönem vaadedip de yapamadığımız hemen hemen hiçbir şey yok. Fakat pazar yeri projemiz için yeni dönem başlamadan bir girişim yapacağız. Uzunköprü tarihinin en büyük ve kapsamlı projesi olacak. Köprünün başında belediyenin yaklaşık 50 dönümlük bir arazisi var. Orada belirli bir kronoloji izlemiştik. İlk önce köy minibüsleri terminalimizi, şehir merkezinden koparmadan, Uzunköprü esnafını da düşünerek başka bir lokasyona aldık. Uzunköprü’nün 53 köy ve 1 beldesi şu anda orayı kullanıyor. Daha sonra şehirlerarası otobüs terminalimizi, modern bir ilçeye yakışır şekilde inşa ettik. Şehirlerarası otobüslerimiz de orayı kullanıyor. Böylece oradaki pazar yeri alanını da boşaltmaya başladık. Daha sonra metruk hale gelen Ergene Oteli’ni de deprem testinden sonra yıktık. Orasını Hürriyet Anıtı’mıza da atıfta bulunarak Hürriyet Meydanı olarak adlandırdık ve bir festival ve fuar alanı haline getirdik. Uluslararası Uzunköprü Festivali’ni orada yapmaya başladık. 2 yıldır da orada gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla pazar yeri, festival alanı, fuar alanı bir kompleks şekilde olacak. Aslında yaptıklarımız projeye başladığımızı da gösteriyor. Fakat adım adım gitmemiz gerekiyordu. Şimdi de pazar yerimizi Uzunköprü’ye yakışır bir şekilde, tarihi taş köprümüzün yanında, o ahengi bozmadan yapmayı çok arzu ediyorum. İnşallah da bu dönem bitmeden de başlamış olacağız. İkinci dönemde de nihayetlendireceğiz” sözlerine yer verdi.

“UZUNKÖPRÜ’DE ÇOK GÜZEL ŞEYLER OLACAK”

Becan, Uzunköprü için birçok projesinin olduğunu söyleyerek; “Uzunköprü için en az 35-40 projemiz daha var. Onları da proje lansman töreninde Uzunköprülüler ile paylaşacağız. Uzunköprü’de çok güzel şeyler olacak” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ