“Bayramı Yoğun Geçirdik”

Edirne’de kasaplık yapan Ahmet Öztürk, Kurban Bayramı’nı yoğun geçirdiklerini belirterek; “Bayramda satış anlamında durgunluk yaşasak da et kesimi ve kıyma çekimi nedeniyle yoğun geçirdik” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2024 13:31

Edirne'de kasaplık yapan Ahmet Öztürk, bu yılki Kurban Bayramını yoğun bir tempoda geçirdiklerini ifade etti. Bayram süresince vatandaşların kurban etlerini işlemek için kasaplara başvurduğunu belirten Öztürk, işlerinin et satışından ziyade et kesimi ve kıyma çekimi üzerine yoğunlaştığını söyledi.

Kurban Bayramı'nda kasapların önemli bir görev üstlendiğini vurgulayan Öztürk, vatandaşların hijyenik ve sağlıklı koşullarda etlerini işleyebilmeleri için titizlikle çalıştıklarını belirtti.

“KIYMA ÇEKİMİ YOĞUNLUĞU VARDI”

Bayram süresi hakkında değerlendirmede bulunan Öztürk; “Bayramı yoğun geçirdik. Hayvanını parçalatmak için gelen oldu. Özellikle kıyma çektirmek için gelen vatandaşlar daha ağırlıktaydı. Genellikle yemeklik için çektirdiler. Biz satış anlamında durgunluk yaşasak da bayramda et kesimi ve kıyma çekimi için hareketlilik vardı. Önümüzde Kırkpınar festivali var. Belki o zaman satışlarda bir hareketlenme olur” dedi.

“KURBAN ETLERİNİN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE İŞLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ”

Öztürk, kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde işlenmesinin önemine değinerek; “Kurban etlerinin sağlıklı bir şekilde işlenmesi çok önemli. Bu nedenle kasaplar olarak büyük bir sorumluluk taşıyoruz. Hem hijyen kurallarına uymak hem de hızlı ve kaliteli hizmet vermek için bayram süresince yoğun bir mesai yaptık” diye konuştu.

HİLAL PEKER