Başpehlivan Zeybek; “Akşam Kemeri Alıp Buradan Çıkacağız Dedim”

Edirne’de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde 2 kez üst üste başpehlivanlık kürsüsünde ilk sıraya çıkmayı başaran Yusuf Can Zeybek; “Kendimden emindim. Hatta takımım kemer konusunda benden daha çok stresliydi. Bende öyle bir stres yoktu. Hatta sabah onlara, ‘Siz benden daha streslisiniz. Rahat olun. Akşam kemeri alacağız ve buradan çıkacağız’ dedim” diye konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 12:16
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 12:16

Edirne’de Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 662’ncisinin ardında bu yıl 663’üncüsünde de başpehlivanlık kürsüsünde ilk sıraya çıkmayı başaran Yusuf Can Zeybek, bugün basın mensupları ile bir araya geldi.

Zeybek, kentte kaldığı bir otelde basın mensuplarının sorularını yanıtlarken; 2 kez üst üste başpehlivan olmasından hedeflerine kadar birçok konuda açıklama yaptı.

“2 HAFTA ÖNCE VARLIĞIMIZI HİSSETTİRDİK”

Zeybek, 663’üncü Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde yeniden başpehlivanlık kürsüsünde ilk sıraya çıkmaktan mutlu olduğunu belirterek; “Mutluyuz. Takım halinde buraya çok hazır geldik. Ağır bir süreçten geçtik. Kışın çok yoğun antrenmanlarımız oldu. Yaklaşık 5 tane kamp atlattık. Çok iyi hazırlandık. Sezonun başında iyi girdim ama birkaç sakatlıkla beraber kendimizi gösteremedik. Bundan 2 hafta önce Seka Park güreşinde varlığımızı hissettirdik, ‘biz varız’ dedik” ifadelerini kullandı.

“GELECEK SENE DAHA AĞIR BİR SÜREÇ GEÇİRECEĞİZ”

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde üst üste 2 kez kemer almanın çok zor olduğunu söyleyen Zeybek; “Rakiplerimiz bizden biraz iri ama biz her zaman cesaretimizle, kendimize ve kondisyonumuza güvendiğimiz için çalışmalarımıza sıkıntı yaratmıyoruz. İnşallah önümüzdeki sene de üçüncü kemeri tekrar takıp, kemerin ebedi sahibi olmak istiyoruz. Tabii bunda biraz Ahmet Taşkın ustamızın artısı var. İlk önce onun elini öpüp, ondan bir rica alıp, Edirne’ye öyle geleceğiz. Gelecek sene daha ağır bir süreç geçireceğiz. Çünkü 2 kemerli olarak üçüncü kemer için herkes bize saldıracak. Bunun için biraz daha iyi çalışıp, inşallah seneye üçüncü kemeri alacağız” dedi.

“ANTALYA’YA KEMER BORCUMUZU ÖDEYECEĞİZ”

Zeybek, Edirne’de güzel bir ortam olduğunu belirterek; “Edirne halkını zaten akşam da gördüm. Caddede çok kalabalık bekleyenler vardı. Ben geçen sene de caddeye kemerle gittim. Bu sene de rahattım. Üzerimde hiç stres yoktu. Kendimden emindim. Hatta takımım kemer konusunda benden daha çok stresliydi. Bende öyle bir stres yoktu. Hatta sabah onlara, ‘Siz benden daha streslisiniz. Rahat olun. Akşam kemeri alacağız ve buradan çıkacağız’ dedim. Edirne halkına da çok teşekkür ediyorum. Gecenin o saatine kadar bizleri bekliyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Bu kemeri ilk önce Türkiye’mize, sonra Antalya’mıza bağışlıyorum. Antalya’mıza bir kemer borcumuz var. Antalyalılar bu güreşi çok seviyor ve çok destek veriyor. Ağaları, başkanları olsun, hepsinden Allah razı olsun. Bu borcu ödememiz lazım. İnşallah seneye Antalya’ya kemer borcumuzu ödeyeceğiz” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ