BAŞPEHLİVAN KEMERİNİ KİME İTHAF ETTİ?

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlık altın kemeri kazanan Yusuf Can Zeybek, kemeri kime ithaf ettiğini sosyal medyadan açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2023 18:44
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2023 18:44
https://batiekspres.com/

Edirne’de 662’ncisi düzenlenen tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde başpehlivanlığı kazanarak altın kemer ve şampiyonluk kupasına ulaşan Yusuf Can Zeybek, altın kemerini ithaf ettiğini açıkladı.

Zeybek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 662’nci tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Türkiye Cumhuriyeti başpehlivanlığını, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kazanmanın heyecanı, gururu ve sevinci içerisinde olduğunu söyleyerek; “Dualı çayırda ustalarım ve arkadaşlarım arasında kıran kırana yapılan güreşlerde rabbim bu güzel unvanı şahsıma nasip etti. Binlerce kez şükürler olsun. Atamızın ve silah arkadaşlarının yüz yıl önce kurmuş ve biz gençlere emanet ettiği güzel ve şanlı Cumhuriyetimizin müstesna bir dönemi olan 100. yılında nasip olması sevincimi ve sorumluluğumu kat be kat arttırmıştır” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLUKTAN BERİ EN BÜYÜK HEDEFİMDİ”

Çocukluğundan itibaren en büyük hedefinin Türkiye Cumhuriyeti başpehlivanlığı olduğunu belirten Zeybek; “Çocukluğumdan itibaren en büyük hedefim olan Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanlığı için yılmadan, usanmadan, çalışarak önüme çıkan maddi manevi bütün zorluluklarda ustalarımdan destek alarak, alnımın akıyla çıkmak nasip oldu. Yüce atamızın ‘Ben sporcunun zeki, çevik aynı zamanda ahlaklısını severim’ sözünü kendime daima şiar edindim. Bundan sonraki süreçte hedefim Türkiye Başpehlivanlığını, altın kemerin ağırlığını ve yüklediği sorumluluğunu bilmek ve taşıyabilmektir” dedi.

İTHAF ETTİĞİ KİŞİ VE KURUMLARI AÇIKLADI

Spor hayatında kendisini destekleyenlere de tek tek teşekkür eden Zeybek, başpehlivanlık altın kemerini ithaf ettiğini açıklarken; “100. yılda nasip olan bu kemeri canım anneme, aileme, Antalya’ma ve Antalyaspor’umuza ithaf ediyorum” sözlerine yer verdi.

UĞUR AKAGÜNDÜZ