Başkan Akın Zabıta Personeliyle Buluştu

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Zabıta Teşkilatının 198. kuruluş yıl dönümü ve Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personeliyle bir araya gelerek şehrin huzuru, güvenliği ve düzeni için özveriyle görev yapan zabıta personeline teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2024 14:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2024 14:08

Başkan Akın, zabıta personelinin her şehirde belediyenin aynası olduğunu belirterek, "Şehirde yaşayanlar her zaman belediyeden ve hizmet edenden daha fazla hizmet bekliyor. Eksiklerimizi zaman içerisinde tamamlayacağız ve daha güçlü kadrolarla sahalarda olacağız. Edirne için yapacak çok işimiz var, hep beraber başaracağız." dedi.

Zabıta Haftası ve Zabıta Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Tüm Yerel Sen Edirne Şubesi tarafından Edirne Belediyesi Zabıta Personeli için düzenlenen kahvaltıya, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Cenk Ergüden, Onur Öktem, Hakan İşcan, Ertuğrul Tanrıkulu, Tüm Yerel Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez, Tüm Yerel Sen Edirne Şube Başkanı İnan Çavuş, Tüm Yerel Sen Edirne Şube Sekreteri Mümin Tolgahan Arıcanlı, Zabıta Müdürü Mustafa Zogo, meclis üyeleri ve zabıta personeli katıldı.

Kahvaltıda konuşan Tüm Yerel Sen Genel Sekreteri Savaş Çerkez, zabıta personelinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek, Türkiye Belediyeler Birliği’nde anlayışın değiştiğini ifade etti. Çerkez, "Sendika olarak zabıta personelinin sorunları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Sayın Başkanımız Av. Filiz Gencan Akın’ın da TBB’nin Encümeni’nde yer alması bizi çok mutlu etti. Çalışmalarımızı en kısa zamanda kendisine sunacağız." dedi.

Edirne Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Zogo da konuşmasında, zabıta teşkilatının tarihi ve çalışma alanları hakkında katılımcıları bilgilendirerek, "Zabıta, şehre karşı işlenen kabahat ve suçlarla ilgili mücadele eder. Bizim amacımız ceza kesmek değil, vatandaşlarımıza rehberlik etmektir. Zabıtanın, topluma güven veren bir yapısı vardır. Arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ