Başkan Akın'dan Tarım Atağı; "Edirne'nin Kaderi Tarıma Bağlı"

Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulmasına karar verilen Tarımsal Hizmet Müdürlüğü ile önemli projelere imza atacaklarını ve çiftçinin yanında olacaklarını açıklayan Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne'nin kaderinin tarıma bağlı olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2024 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2024 16:04

Edirne Belediye Meclisi Eylül Ayı Olağan toplantısı, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclisin önemli maddelerinden birisi de Tarımsal Hizmet Müdürlüğü'nün kurulmasıydı.

Ekonomik kriz nedeniyle Edirne'de çiftçininin tarımdan uzaklaştığını söyleyen Başkan Akın, belediye olarak çiftçinin yanında olduklarını göstermek amacıyla Tarımsal Hizmet Müdürlüğü'nün kurulması gerektiğini ifade etti. Edirne çiftçisinin topraktan uzaklaştığını ve üretime son verdiğini görünce derinden üzüldüğünü vurgulayan Akın, Edirne'nin kalkınmasında tarımın çok önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.

Edirne çiftçisinin topraklarını kaybetmesinin ve üretim yapamamasının çok acı olduğunun altını çizen Akın, Edirne Belediyesi olarak çiftçilerin yanında olacaklarını ve üretime devam etmeleri için katkı sağlayacaklarını açıkladı. Edirne Belediye Başkanlığı bünyesinde kurulmasına karar verilen Tarımsal Hizmet Müdürlüğü'nün hazırlayacağı projelerle çiftçilere yeni pazarlar oluşturmayı hedeflediklerinin müjdesini veren Akın, Edirne'nin kaderinin turizme ve tarıma bağlı olduğuna değindi.

Tarımsal Hizmet Müdürlüğü'nün kurulması oy birliğiyle kabul edildi.

ŞENER URFA