Başkan Akın’dan Gaziler Günü Mesajı

Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, 19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajda, gazilerin Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesindeki önemini vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 13:44

Başkan Akın mesajında, “Gazilerimiz, Atatürk’ün gösterdiği yolda, onun ilke ve devrimlerine sahip çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini taşıyan en büyük kahramanlarımızdır.” ifadelerine yer verdi.

Gazilerin vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden, milletin gönlünde özel bir yer edinmiş kahramanlar olduğunu belirten Akın, şu sözleri ekledi: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Gazi’ unvanının verildiği bu anlamlı günde, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin özgürlüğü uğruna canlarını ortaya koyan tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Bugün, bizlere özgürlüğümüzü armağan eden tüm gazilerimize borcumuz büyüktür. Onlar, Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin yaşatıcılarıdır. Gazilerimizin bu mirası, Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalmasının en büyük güvencesidir. Onların cesaret ve fedakârlıkları, milletimizin gönlünde her zaman yaşayacaktır.”

Gazilerin hayatlarının, ulusun birliği, beraberliği ve direncinin sembolü olduğunu belirten Akın, “Onların verdikleri mücadele, sadece bugünün değil, yarının da bağımsızlık ve özgürlük bayrağını en yükseklerde dalgalandırmamız için bize ilham kaynağı olmalıdır” dedi.

Gazilerin fedakârlıklarını unutmamanın ve onlara hak ettikleri değeri vermenin en büyük görev olduğunu vurgulayan Akın, Edirne Belediyesi olarak gazilerin yanında olmaya ve onların her türlü ihtiyacını karşılamaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, “Bu özel günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor; ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ