Baraz; “Sigarayı bırakmak isteyen Karabaş Otu’nu denesin”

Edirneli aktar Gökhan Baraz, Karabaş Otu’nun mutfaklardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, özellikle sigarayı bırakmak isteyen vatandaşların da tercih ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 10.12.2023 18:14
Haber Güncellenme Tarihi: 10.12.2023 18:14

Edirne’nin Saraçlar Caddesi’nde aktar esnafı Gökhan Baraz, Karabaş Otu’nun Edirne halkı tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Baraz, Karabaş Otu’nun mutfaklardan eksik edilmemesi gerektiğini belirterek, mide ve bağırsak yaraların da iyileştirici özelliğe sahip olduğunu söyledi. Karabaş Otu’nun içerisinde bulunan antibakteriyel ve antioksidan özelliklerinin hastalıklara karşı vücut direncini arttırdığını belirten Baraz, kötü kolesterol seviyesini dengeleyerek kalp damar hastalıklarını da engellediğini söyledi. Karabaş Otu’nun yok sattığını ifade eden Baraz, vatandaşların genellikle bir alışverişte 3-4 paket satın aldığını söyledi.

“SİGARAYI BIRAKMAK İSTEYENLER MUTLAKA DENESİN”

Karabaş Otu’nun sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlar tarafından da tercih edildiğini belirten Baraz; “Sigarayı bırakmak isteyenler Karabaş Otu’nu deneyebilir. 1 su bardağı suya 5 gram Karabaş Otu’ndan ekleyip, 3 dakika kaynatıp ve süzsünler. Her canları sigara istediğinde bu sudan birkaç yudum içsinler” dedi.

MERT ERİŞKİN