BANDO VE HALK OYUNLARI EKİBİNE TAM NOT

Edirne'de Cumhuriyetin 100'üncü Yıl Etkinlikleri kapsamında düzenlenen Edirne Belediye Bandosu ve Halk Oyunları Ekibinin gösterileri vatandaşlar tarafından büyük beğeni aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2023 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2023 00:05
https://batiekspres.com/

Edirne Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100'üncü Yıl Etkinlikleri kapsamında Özgür Çocuklar Parkı'nda düzenlenen Edirne Belediye Bandosu ve Halk Oyunları Ekibi gösterileri vatandaştan tam not aldı.

Programa Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve eşi Esra Gürkan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne CHP Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, vatandaşlar ve çocuklar katıldı. Program ilk olarak Edirne Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterileri ile başladı. Son olarak ise Edirne Belediye bandosu sevilen eserleri seslendirdi. Vatandaşlar seslendirilen eserlere bayraklarını sallayarak eşlik etti.

“CUMHURİYETİMİZİN 100’ÜNCÜ YILI KUTLU OLSUN”

Programda konuşan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan “Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet herkes için eşitlikçi bir cumhuriyettir. Cumhuriyet sadece seçimden seçime gidip oy vermek değildir. Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında ezanların özgürce okunmasıdır. Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında herkesin fikrini özgürce haykırmasıdır. Cumhuriyet, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında şehit kanlarıyla sulanmış ay yıldızlı bayrağımızın göklerde dalgalanmasıdır. Atatürk’ün cumhuriyeti budur. Ve biz de onu ilelebet payidar kılacağız. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı kutlu olsun. Var olsun Mustafa Kemal Atatürk ilke ve devrimleri. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

MERT ERİŞKİN