Balkanlı; “Değişenlerin dışında istifa yok”

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, CHP Edirne Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği adaylarından birer kişinin istifasının ardından listelereye 2 kişinin dahil olduğunu belirterek; “Değişen isimlerin dışında bir istifa yok. Şu anda listemiz aynı” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2024 16:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2024 16:24

Türkiye’de 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimleri için Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği takvime göre il seçim kurulu, il seçim kurulunun ilçe seçim kurulu kararlarına karşı yapılmış itirazları kesin olarak karara bağlamasının son günü.

Seçim kurullarınca yapılan inceleme veya itiraz üzerine kesin olarak verilen kararlar sonucunda ya da istifa nedeniyle siyasi partilerin aday listelerinde eksiklik meydana gelmesi halinde, bu durumun ilçe veya il seçim kurullarınca siyasi partilere bildirilmesinin son saatlerin girilirken; sandık kurullarının da teşkili hakkında ilçe seçim kurulunca verilen kararlara karşı il seçim kuruluna yapılacak itirazın son günü.

İŞTE LİSTEYE GİREN 2 İSİM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, Batı Ekspres’e yaptığı açıklamada, CHP’nin Edirne Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği adaylarından istifa edenlerin yerine İlçe Seçim Kurulu’na bildirilen isimleri açıkladı. Balkanlı, Belediye Meclis Üyeliği adaylığından istifa eden Celal Alper’in yerine Harun Polat’ın, İl Genel Meclisi Üyeliği adaylığından istifa eden Nurten Çalışkan’ın yerine ise Merve Özdemir Çetin’in İlçe Seçim Kuruluna bildirildiğini açıkladı.

“2 DEĞİŞİKLİK DIŞINDA LİSTEMİZ AYNI”

Balkanlı, CHP’nin Edirne listesinde 2 ismin dışında şu ana kadar değişiklik yapılmadığını söyleyerek; “Bugün istifaların son günü. İlçe Seçim Kurulu, istifa olması halinde bize bildiriyor. Ama şu ana kadar değişen isimlerin dışında bir istifa yok. Şu anda listemiz aynı” dedi.

LİSTELERDE SON DURUM

CHP Edirne Belediye Başkan adayı Av. Filiz Gencan Akın’ın Belediye Meclisi Üyeliği kontenjan adaylarında Babürhan Feyzullah Güldiken, İsmail Bilgi ve Harika Taybıllı; Belediye Meclisi Üyeliği asıl adayları Cenk Ergüden, Serhad Ceylan, Mehmet Muranlı, Gökçe Onur Öktem, Nurcan Pektaş, Semih Çınar, İlknur Özcan, Yavuz Arslan, Bedrettin Kapu, Engin Çoğal, Engin Yağcılar, Duygu Şener, İsmail Sancakçavuşu, Ömer Kutlu, Nedim Mercan, Asım Uyguner, Sergen Kuru, Yusuf Kereci, Didem Boral Altıerler, Utku Deniz Uludağ, Aytaç Feda, Celal Alper, Ferit Kırağası, Ece Üregenci, Fatih Çimen, Volkan Akgüngör, Suat Fidankal ve Hayrettin Türen yer alıyor. CHP Edirne İl Genel Meclisi Merkez Üyeliği adayları ise Kutay Özköse, Cengiz Posta, Çiğdem Gegeoğlu, İsmail Keskin, Merve Özdemir Çetin ve Ahmet Erken’den oluşuyor.

UĞUR AKAGÜNDÜZ