Balkanlı'dan Öğretmenler Günü mesajı

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı. Balkanlı, öğretmenlerin sorunlarının çözümü için iktidara seslendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2023 20:21
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2023 20:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklama yaptı.

Balkanlı, yaptığı açıklamada, 24 Kasım 1928 tarihinin önemine dikkat çekerek; "24 Kasım 1928, Millet Mektepleri’nin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür. Bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü  büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK ZORLUĞA GÖĞÜS GERİYORSUNUZ"

Öğretmenliğin, toplumun geleceğini şekillendiren en kutsal mesleklerden biri olduğunu belirten Balkanlı; "Sizler, genç beyinlere ışık tutan, aydınlatan, bilgi ve toplumsal değerleri aktaran, onlara doğru yolu bulmalarında rehberlik eden kişilersiniz. Ancak bu kutsal görevi yerine getirirken, birçok zorluğa da göğüs geriyor ve çeşitli sorunlarla boğuşarak, fedakarlıkta bulunuyorsunuz. Ailece yaşadığınız ekonomik zorluklar, çalışma koşulları ve öğretmenlik mesleğinin giderek önemsiz hale getirilerek değersizleştirilmesi nedeniyle, bu kutsal mesleği yerine getirirken yaşanılan zorlukları arttırmaktadır" dedi.

İKTİDARA SESLENDİ

Balkanlı, öğretmenlerin sosyal ve ekonomik sorunlarının çözümü için iktidara seslenirken; "Bu özel günde öğretmenlerimizin karşılaştığı sosyal ve ekonomik sorunları bir an önce çözmek için iktidar tarafından çözüm odaklı adımlar atılmalıdır. Sizler toplumun ve geleceğimizin mimarlarısınız. 'Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir' diyen başta Büyük Önderimiz Başöğretmen’imiz Mustafa Kemal Atatürk ile ebediyete intikal etmiş dikkat öğretmenler olmak üzere, büyük bir özveri ile çalışarak ülkemizin aydınlık geleceğine ışık tutan, yüreği insan sevgisiyle dolu cefakâr, vefakâr, fedakâr tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun" sözlerine yer verdi.

HABER MERKEZİ