Balkanlı’dan ekmek zammı yorumu

CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, kentte Nisan ayından itibaren 10 TL’ye satılacak 210 gram ekmeğin fiyatını değerlendirerek; “Zam dar gelirli vatandaşı daha da zor duruma düşürmüştür” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2024 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2024 18:00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Merkez İlçe Başkanı Yücel Balkanlı, artan enflasyonla birlikte maliyetleri yükselen fırıncı esnafının talebiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından ekmeğe yapılan yüzde 25’lik zam ile ilgili konuştu.

Balkanlı, 200 gramı 7,5 TL olan ekmeğin Nisan ayı itibariyle 210 gramının 10 TL’den satışa sunulmasının vatandaşa yansımasını değerlendirdi. Vatandaşın yanı sıra fırıncı esnafının da artan maliyetlerine dikkat çeken Balkanlı, seçimlerin ardından vatandaşın karşı karşıya kalacağı ekonomik durumu anlattı.

“İÇLER ACISI BİR DURUM VAR”

Vatandaşın ekonomik sıkıntısının had safhada olduğunu belirten Balkanlı; “Her geçen gün artan enflasyon ve hayat pahalılığı, dar gelirli ailelerimizi hatta toplumumuzun tüm kesimlerini daha da zor durumda bırakıyor. Bu zor günlerde, ailelerimizin sofraları için en temel ihtiyaçlardan biri olan ekmeğine, gözünü dikmiştir. Ancak, maalesef ekonominin kötüye gitmesiyle birlikte, ekmek fiyatları da sürekli artış göstermektedir. Son olarak, seçimlerin hemen ardından 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere ekmek fiyatlarına yapılan zam, dar gelirli vatandaşlarımızı daha da zor duruma düşürmüştür. 7,5 lira olan bir ekmeğin fiyatının artırılması, aile bütçelerini daha da zorlayacak ve temel gıda maddelerine erişimi zorlaştıracaktır. Emeklinin, işçinin, asgari ücretlinin gelirinin yoksulluk sınırının altında olduğu bir dönemde bu şekilde bir fiyatla zamların vatandaşa yansıtılması üzücüdür. Bunda tabii ki fırıncı esnafımızın giderlerinin yükselmiş ve bu zamları zorunlu hale getiriyor olmasına bir şey diyemiyoruz ama hükümetin bu tür durumlarda gelir düzeyini mutlaka artırması lazım. İktidarın önlem alması gereklidir. İçler acısı bir durum var” ifadelerini kullandı.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Balkanlı, 31 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından vatandaşın karşı karşıya kalacağı ekonomik duruma da dikkat çekerek; ”Bu fiyatın seçimlerden sonra başlayacak olması da bütün bu ekonomik durumun acısının dar gelirlilerden çıkarılacağının göstergesidir. Bu durum karşısında sessiz kalmak mümkün değil. Hükümetin, vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta başarısız olduğunu bir kez daha görüyoruz. Ekonominin yönetimindeki başarısızlıklarını, en temel gıda maddelerine yapılan zamlarla gösteriyorlar. Bu adaletsizliğe ve halkımızın zor durumda bırakılmasına sessiz kalmayacağız. Seçimler yaklaşırken, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmeyecek, onların yanında olmaya devam edeceğiz. Halkımız 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde iktidara gereken dersi verecektir” diye konuştu.

UĞUR AKAGÜNDÜZ